To je to što me zanima!

SDP-ovci napustili sjednicu, ljuti zbog prozivanja iz HDZ-a

Nenad Stazić je na izlasku iz sabornice Šeksu rekao da je zbog sličnih optužbi u srijedu izbacio Burića i Vinkovića, te da nije dostojan da predsjeda Saborom
Vidi originalni članak

Nakon međusobnih prozivanja zbog afera, HDZ-ovci su prozvali SDP-ovce zbog manjka domoljublja, čestitosti, ali i zbog antieuropejstva. Đurđica Sumrak (HDZ) optužila ih je za izdaju kada se odlučivalo o samostalnosti Hrvatske, a SDP-ovci su demonstrativno napustili sabornicu. Nenad Stazić (SDP) prije odlaska iz Velike vijećnice predsjedavajućeg Vladimira Šeksa (HDZ) podsjetio je da je zbog sličnih optužbi na svoj račun u srijedu iz sabornice izbacio HDSSB-ovce Dinka Burića i Zorana Vinkovića.

- Ne reagirate na optužbe upućene oporbenim zastupnicima što vas čini nedostojnim da predsjedavate sjednicom Sabora. Ne samo da je ovdje zavladao sumrak, već se pretvara u mrak u kojemu ne želimo biti s vama - kazao je SDP-ovac Šeksu i njegovim stranačkim kolegama.

Šeks je oporbene zastupnike prozvao zbog dvostrukih mjerila.

- Kada se HDZ i vlada proglašavaju lažljivcima, to je u redu, a kada se radi obrnuto diže se buka i protestira - uzvratio je Šeks gledajući u Stazićeva leđa, koji je posljednji od svojih kolega napustio sabornicu. Šeks mu je spočitnuo da bi bilo korektno da ostane i sasluša što mu ima za reći.

Umjesto oko zakona Stazić i Đakić raspravljali o ljetovanju 

Saborski zastupnici podržavaju izmjene Zakona o radu kojim se regulira radno vrijeme, no oporba se pita što je s problemom neisplate plaća i doprinosa, te rada na crno. Uz međusobne optužbe čija je Vlada više urušila radnička prava, nametnulo se pitanje logike, ali i znanja. Nenad Stazić (SDP) zapitao se kakav može biti položaj radnika kada se na neoliberalni kapitalizam nakalemi i neviđena pljačka državne imovine te loš rad Vlade.

- Neistinita je vaša briga o radničkim plaćama i radničkom statusu, jer smo vidjeli u prošlom vremenu koliko brige vi na to polažete, kada ste smanjivali plaće radnicima. Vaše licemjerje još je veće s time što se vi za sedam kuna ljetovali dva mjeseca na Brijunima i danas to niste platiti - uzvratio mu je Josip Đakić (HDZ).

- Briga ne može bit istinita ili neistinita, to može biti samo sud. Briga može biti iskrena ili neiskrena, to je čista logika. Od gospodina Đakića, s obzirom na njegovo obrazovanje, ne očekujem da on poznaje elementarne postulate logike - replicirao je Stazić.

U polemiku se uključio i predsjedavajući Vladimir Šeks koji je Stazića upozorio da je neprimjereno opravdavati povredu poslovnika uvredljivim aluzijama na znanje i pamet drugog zastupnika.


Idi na 24sata

Komentari 43

  • rosa110 19.05.2011.

    A ja mislio da se Vlaisavljevicka krece u intelektualnim i akadamskim krugovima kako bi na taj nacin nadomjestila koliko toliko svoj intelektualni deficit, a ona prijateljuje sa Sumrak i smisljaju traceve. Kakve spodobe "kreiraju" buducnost Hrvatske!

  • mko190 19.05.2011.

    Josip Đakić,gospođa Sumrak i 90% HDZ-a je ionako nepismeno i neškolovano,svakodnevno svjedočimo tome dok pratimo Hrvatski sabor.Ćobani i seljačine su se spustili s brdina i sada nama jadnom Hrvatskom školovanom i radnom narodu manipuliraju kao svojim ovcama.Toga nema nigdje u svijetu,svugdje se poštuju obrazovani i pošteni ljudi,kao i radnička klasa a kod nas samo lažni umirovljenici za koje mi ostali radimo dok oni navlače kožicu.No međutim kad SDP pobijedi na izborima sve će se promjeniti!!Zato gospodo čitatelji glasajmo za SDP jer jedino nas jedino oni mogu izvuči iz pakla ropstva Sanadera i njegove bande!!!

  • Mira1362 19.05.2011.

    Otišli??? Aleluja!!! Zaključavajte vrata!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare