To je to što me zanima!

Umjesto razredne knjige od ponedjeljka na stolu e-dnevnik

Zahvaljujući e-imeniku, roditelji će svakodnevno moći pregledavati ocjene i izostanke djece koja pohađaju varaždinske osnovne škole. Nema više velikih, debelih knjiga
Vidi originalni članak

Od 2. rujna u svih sedam varaždinskih osnovnih škola u višim će razredima na stolovima nastavnika biti e-dnevnici. Varaždin će tako postati prvi grad u Hrvatskoj u kojem će dosadašnje razredne knjige biti zamijenjene prijenosnim računalima, a roditelji će svakodnevno moći pregledavati e-imenike, prateći tako ocjene, izostanke i ostale informacije vezane uz obrazovanje njihovih školaraca.

Grad Varaždin je za svako od 89 razrednih odjeljenja kupio po jedno prijenosno računalo, a za tehničku realizaciju projekta iz gradskog je  proračuna izdvojeno 500 tisuća kuna. Aplikaciju za e-dnevnik izradili su u CARNetu - Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži.

Nakon što su sve škole pokrivene lokalnom računalnom mrežom, svi su nastavnici prošli edukaciju kako bi se e-dnevnici počeli koristiti od prvog dana nove školske godine. Danas je, u nazočnosti svih ravnatelja, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš e-dnevnike predstavio javnosti, najavivši kako će se od iduće školske godine oni uvesti i u sve niže razrede u Varaždinu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • IvonaPopovčić 08.09.2013.

    e-ovo, e-ono. katastrofa

  • hrvoje1978 30.08.2013.

    eh di su ti dani kad si mogao izostati iz škole,kad si mogao markirat bez čipa u dupetu,blažene su to bile godine 80 te...jadna ova današnja djeca

  • WOMANIZER 29.08.2013.

    djeci se to nebu svidjelo! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare