To je to što me zanima!

Umrle sijamske blizanke koje su dijelile tijelo, a imale dva lica

Djevojčice su čudom preživjele težak porod 8. svibnja. Rođene su s ekstremno rijetkim poremećajem poznatim pod nazivom kraniofacijalna hiperhidroza
Vidi originalni članak

Sijamske blizanke rođene u Australiji, koje su imale jedno tijelo, ali zasebna lica i odvojene mozgove, preminule su u utorak. 

Hope i Faith osvojile su srca cijele zemlje. Vijest o njihovoj smrti objavio je lokalni Channel 9 na svojem Twitter profilu. 

- Morate ih vidjeti da bi ste povjerovali. Ponekad Faith zaplače i probudi Hope, koja pogleda u stranu i kao da govori 'Baš ti hvala za to'. Blagoslovljeni smo što smo stigli ovako daleko. Za mene su one preslatke - rekla je početkom mjeseca njihova majka Renee Young

Djevojčice su čudom preživjele težak porod 8. svibnja. Istog dana su i krštene. Rođene su s ekstremno rijetkim poremećajem poznatim pod nazivom kraniofacijalna hiperhidroza ili diprosopus. Poremećaj je toliko rijedak da je do sada zabilježeno samo 35 slučajeva, a preživjelo je tek devet pari ovakvih blizanaca. 

Iako su majci preporučili da prekine trudnoću, ona nije odustala. Vjerovala je da djevojčice imaju šanse preživjeti ako dožive pet tjedana. 

- Iako je to samo jedno tijelo, mi ih zovemo našim blizankama. Nama su one naše djevojčice i volimo ih - rekao je otac Simon Howie koji je nakon poroda rekao kako djevojčice žele što prije odvesti kući kako bi 'doma imali još veći kaos'. 

Par ima još sedmero djece, piše Daily Mail

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Sonador 27.05.2014.

    Patnja ovih dviju djevojčica mogla je biti spriječena da su roditelji na prvo mjesto stavili njihovu dobrobit, a ne vlastitu sebičnost.

  • Gena Vava 27.05.2014.

    Ovo je jako, jako tužno....

  • jad i bijeda 27.05.2014.

    Jel ovo Božja volja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare