To je to što me zanima!

Umro od teških ozljeda: Policija u Chicagu ubila tinejdžera

Maloljetnik je pokušao pobjeći tijekom prometne kontrole. Policajac koji ga je pokušao sustići pucao je u njega. Mladić je poslije umro", piše u priopćenju civilnog ureda za istrage slučajeva
Vidi originalni članak

Sedamnaestogodišnjak je umro od teških ozljeda pošto je u njega pucala policija u Chicagu u subotu navečer, doznaje se u nedjelju od službenih izvora.

"Maloljetnik je pokušao pobjeći tijekom prometne kontrole. Policajac koji ga je pokušao sustići pucao je u njega. Mladić je poslije umro", piše u priopćenju civilnog ureda za istrage slučajeva u koje je umiješana čikaška policija.

Istražitelji tog ureda su pregledali "sve raspoložive snimke" i nastavljaju saslušavati svjedoke kako bi utvrdili okolnosti nesreće, dodaje ured.

Američki mediji pišu da je žrtva Michael Elam (17).

Nešto ranije čikaška policija je objavila da je njezin pripadnik pucao u osumnjičenika u "oružanom sukobu" u subotu oko 20,30 sati i da je osoba prevezena u bolnicu "u kritičnom stanju".

Policija Chicaga, trećeg po veličini američkog grada, optuživana je zadnjih godina za više propusta.

Godine 2014. bijeli policajac je sa šesnaest hitaca ustrijelio Laquana McDonalda, 17-godišnjeg crnca naoružanog nožem koji je bio podalje od njega. Policajac Jason Van Dyke je u siječnju osuđen na gotovo sedam godina zatvora zbog ubojstva.

Kasnija objava videosnimke 2015. o pogibiji mladića razbjesnila je stanovnike i potaknula višemjesečne prosvjede.

Savezna istraga je poslije utvrdila da su policijske zlouporabe bile česte u tom gradu pogođenom nasiljem i krijumčarenjem droge.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Blokirani Batina 18.02.2019.

    U Chicagu svaki mjesec u obracunima crnackih bandi pogine cca 30 ljudi, a ovaj novinar prica o nekim propustima policije u ophodnji sa crncima!? Sansa da je clan bande i da ima oruzje je 85% i naravno da se policija tako i postavlja.

  • Mühan 18.02.2019.

    ako je u propisu da kad te zaustavi policija ne smiješ bježati onda pohvaljujem policajca

  • nekadadavno 18.02.2019.

    Više nego siguran sam da je policajac bio crnac a dječak koji je bježao bijelac jer da je situacija bila obratno sigurno ne bi pucao

Komentiraj...
Vidi sve komentare