To je to što me zanima!

Umro Sergio Bonelli, tvorac stripova Zagor i Dylan Dog

Sin začetnika Texa, Giana Luigija Bonellija često je crtao pod pseudonimom Guido Nolitta ili Annalisa Macchi. Preminuo je u ponedjeljak u bolnici San Gerardo
Vidi originalni članak

Sergio Bonelli, tvorac popularnih talijanskih stripova Zagor i Mister No preminuo je u ponedjeljak u 79. godini života, javljaju talijanski mediji. Sin Giana Luigija Bonellija, začetnika Texa, često je crtao i pod pseudonimima Guido Nolitta te Annalisa Macchi. Osim stripova Zagor i Mister No, Bonelli je tvorac i Dylana Doga. 

Bonelli je preminuo u bolnici San Gerardo u Monzi. U kolovozu ove godine zdravstveno stanje mu se pogoršalo te je otad bio na raznim pretragama i u bolnicama. Zaposlenici njegove izdavačke kuće kazali su kako su se šokirali viješću o njegovoj smrti. 

Zagora predstavio u lipnju 1961. godine

Bonelli je u lipnju 1961. godine predstavio Zagora u Italiji, a u Hrvatskoj je strip počeo izlaziti sedam godina kasnije. Zagora je nacrtao Gallieno Ferri po svom izgledu. Mister No izlazio je od 1975. godine u Italiji, a Dylan Dog od 1986. godine. Po tom stripu prošle godine je snimljen i film.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • sceletroy 26.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • foxy1707 26.09.2011.

    A što reći, nego zbogom legendo.

  • mladen-zgb 26.09.2011.

    vise nisam mali ali i dalje citam zagora...

Komentiraj...
Vidi sve komentare