To je to što me zanima!

UN optužio Izrael za ubojstvo 42 palestinske djece. Guterres: Velik broj djece su pritvorili

Sigurnosna situacija u Izraelu i na palestinskom teritoriju već je dugo napeta. Palestinci uvijek iznova ginu u izraelskim vojnim operacijama, dok Izraelci ginu u palestinskim napadima
Vidi originalni članak

Ujedinjeni narodi optužili su Izrael za ubojstvo 42 palestinske djece 2022. godine, većinom iz bojevog streljiva koje su ispalile izraelske snage, pokazalo je interno izvješće u koje je agencija dpa u četvrtak imala uvid.

Glavni tajnik UN-a António Guterres, u čije je ime pripremljeno izvješće, rekao je da je "duboko zabrinut" ne samo zbog broja "ubijene i osakaćene" djece, već i zbog broja koje su izraelske snage odvele u pritvor.

INTERNO IZVJEŠĆE UN: Rusija je u 2022. godini ubila 136 djece, izvršili 480 napada na škole i bolnice

Međutim, naglasio je da se smanjio broj djece koju je ubio Izrael.

Broj maloljetnika osakaćenih u regiji prošle godine bio je 524 - 517 Palestinaca i 7 Izraelaca.

UN nije stavio izraelske snage na UN-ov popis organizacija koje čine teške zločine protiv djece u oružanim sukobima. Prema riječima diplomata, SAD su izvršile snažan pritisak na međunarodnu organizaciju kako bi ocjena izvješća UN-a bila što umjerenija.

U ZAPADAJ OBALI Tijekom izraelske racije ubijeno troje Palestinaca u Jeninu

Sigurnosna situacija u Izraelu i na palestinskom teritoriju već je dugo napeta. Palestinci uvijek iznova ginu u izraelskim vojnim operacijama, dok Izraelci ginu u palestinskim napadima.

Izrael je zauzeo Zapadnu obalu i istočni Jeruzalem tijekom šestodnevnog rata 1967. godine. Palestinci traže te teritorije za svoju državu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ivan111_1 22.06.2023.

    vec 75 godina izraelci ubijaju i muce palestinsku djecu,, zene i starije, tjeraju ih iz svojih domova, ruse im kuce... Izrael je najgora teroristicka zemlja na svijetu, a svako malo im slavimo holokaust, osudi se i nesto kazi protiv holokausta, odma si antisemit !

  • abava 22.06.2023.

    S obzirom na broj stanovnika, ovdje se događaju veći zločini nego u Ukrajini. Što Zapad čini da to zlo zaustavi? Kad će Palestinci dobiti oružje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare