To je to što me zanima!

Unatoč lošem startu sezona uspješna: Rekorder je Rovinj

Najbolje su bili popunjeni rovinjski hoteli i privatni smještaj, a primjetan je i povratak gostiju iz Velike Britanije. Slijedi ga Poreč sa 2,2 mil. noćenja i 337.000 dolazaka
Vidi originalni članak

Unatoč lošem startu, turistička sezona pokazala se uspješna na cijelom Jadranu, posebice u Istri. Glavna zvijezda je Rovinj koji je do kraja kolovoza ostvario 2,6 milijuna noćenja i 374 tisuće dolazaka te postao ovogodišnji rekorder.

Najbolje su bili popunjeni rovinjski hoteli i privatni smještaj, a primjetan je i povratak gostiju iz Velike Britanije. Slijedi ga Poreč sa 2,2 milijuna noćenja i 337 tisuća dolazaka. Zadovoljni su i u Dubrovniku koji je ovog ljeta, dvanaest dana ranije, ostvario dvomilijunto noćenje. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ignorantia 09.09.2013.

    Statistika je zanimljiva znanost, a ljudi ne razumiju rezultate statističkih prikaza. Sve da je u HR bilo deset turista od kojih su dva bila u Rovinju, a ostali pojedinačno razbacani u drugim gradovima - opet bi Rovinj bio najuspješniji. Što ne znači da je u konačnici sezona uspješna ili uspješnija od prethodnih godina, a osim broja turista uzima se i broj noćenja, kapacitet ležaja u turističkim mjestima, popunjenost i sl. Ja vjerujem da je Rovinj rekorder, ali i da je daleko od uspješne sezone.

  • ilmare 09.09.2013.

    Potpec ,vjerujem. Imali smo i mi takvih vremena, kad je bilo vrlo malo gostiju....

  • zahira45 09.09.2013.

    Bravo za Rovinj! Ako je istina,naravno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare