To je to što me zanima!

Unatoč tragičnoj nesreći, HŽ ne namjerava postaviti rampu

Dosta im je: U srijedu će pokopati poginule majku, brata i sestru. Josip Šarić, gradonačelnik Otoka, kaže da će poduzeti sve da se opasan prijelaz osigura
Vidi originalni članak

Dino Knežević (10) i njegov otac Anto (43) oporavljaju se nakon teške prometne nesreće u nedjelju na pružnom prijelazu u Otoku. Izvan su životne opasnosti.

U utorak je pokopan Zvonko Kovačić, vozač Škode Fabije u kojoj je vozio obitelj Knežević u obilazak groblja u Bošnjacima, dok će posljednji ispraćaj Nade Knežević i njezine djece, Jasne (17) i Roberta (14), biti u srijedu. 

Josip Šarić, gradonačelnik Otoka, ne skriva ogorčenje prema HŽ-u zbog prometne nesreće jer oni čak ni nakon ovakve tragedije taj pružni prijelaz ne smatraju prioritetnim i rizičnim zato što se preko njega “ne odvija značajan cestovni promet”. Na tome mjestu i prije je bilo podlijetanja pod vlak. A prije deset godina je i jedan motociklist poginuo na tom pružnom prijelazu.

- Nebrojeno puta smo od HŽ-a tražili da se riješi taj problem, čak smo sami platili i izradu dokumentacije za taj posao. O svemu ću više reći nakon što pokopamo naše mještane - kaže nam Josip Šarić. 

Goran Fabrežar/PIXSELL
Idi na 24sata

Komentari 53

  • anita blažević 06.11.2014.

    zastitne rampe bi trebale biti obavezne na pruznim prilaazima

  • yvonneyvonne 05.11.2014.

    kao na divljem zapadu! svugdje u svitu 90% pruznih prelaza ima rampu,jedino kod nas toliko ih nema! i to je samo jedan u moru problema... stvarno smo zaostala drzava... jeli prijelaz pregledan ili ne,mislim da bi svaki vozac se zaustavio da ima rampa...

  • danddand22 04.11.2014.

    bitno da kriminalci imaju za milijunske jamčevine, sram me ponekad države u kojoj živim

Komentiraj...
Vidi sve komentare