To je to što me zanima!

Zaplijenili 1450 kg mesa bez oznaka porijekla i ispravnosti

Veterinarska inspekcija i Carinska uprava su prilikom nadzora na području Splitsko-dalmatinske županije zabranili stavljanje na tržište 1450 kilograma mesa zatečenog bez dokumentacije
Vidi originalni članak

Veterinarska inspekcija i Carinska uprava su prilikom nadzora na području Splitsko-dalmatinske županije zabranili stavljanje na tržište 1450 kilograma svježeg i smrznutog mesa zatečenog u mesnicama i u klaonicama bez dokumentacije o podrijetlu i sljedivosti i bez propisanih oznaka zdravstvene ispravnosti, te su zbog kršenja propisa podnijeli šest optužnih prijedloga i jednu kaznenu prijavu.

Operativnu akciju pod nazivom  „Mesar 2016“  proveli su od 9. do 14 svibnja u deset objekata zbog osnovane sumnje da se u njima krše propisi o prometu žive stoke i mesa, te obavljanja registrirane djelatnosti, pruiopćeno je u srijedu iz Minsitartva poljoprivrede

Radi otklanjanja neposredne opasnosti za zdravlje ljudi zatečeno meso bez propisane dokumentacije s pripadajućim organima neškodljivo je uklonjeno.

 Protiv počinitelja prekršaja pokrenute su zakonom propisane upravne mjere te su izdani optužni prijedlozi. Ukupno je izdano i provedeno osam upravnih mjera zabrane stavljanja na tržište i neškodljivog uklanjanja svježeg i smrznutog mesa u količini od 1450 kg zatečenog u mesnicama i u klaonicama bez dokumentacije o podrijetlu i sljedivosti, te bez propisanih oznaka zdravstvene ispravnosti. 

 Izdano je šest optužnih prijedlogazbog povreda odredbi Zakona o veterinarstvu, kršenja propisa koji reguliraju područje identifikacije, registracije, premještanja životinja, načina vođenja evidencija, načina i postupka označavanja životinja, načina i postupka s markicama i putnim listovima, zbog prometa životinjama bez propisane svjedodžbe o zdravstvenom stanju i mjestu podrijetla životinje, stavljanja na tržište mesa bez dokumentacije o sljedivosti i oznake zdravstvene ispravnosti te ilegalnog klanja i stavljanja mesa na tržište.

 Podnesena je jedna kaznena prijava zbog prometa životinjama bez propisane dokumentacije o podrijetlu, zdravstvenom stanju i bez identifikacijskih oznaka, te nedozvoljenog premještanja tih životinja.

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • hrastovi slavonije 26.05.2016.

    a kom svercera mesnice Jagodanovic

  • fenix77 26.05.2016.

    Da nije to meso od kojeg se dobiva izvorni HR Drniški pršut, ili možda pršut Pivac?? Zašto se ne navedu počinitelji?? Boje se novinari uvozničke mafije, koja uz put ubire potpšore kao snabdjevač-proizvođač mesa!!

  • Eva Maras 26.05.2016.

    ovo meso je jedino i bilo ispravno i zdravo iz domaćeg uzgoja , ali ga seljak nije mogao legalno prodati, a da pola ne otme država svojim nametima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare