To je to što me zanima!

Uoči Pridea u Splitu postavljen natpis 'Only dead gay is OK'...

Uoči ovogodišnjeg Pride, organizatori su prije 10 dana, na nadvožnjaku u Ulici Domovinskog rata izvjesili transparent 'Gay is OK'. No, noćas je izvješena poruka 'Only dead gay is OK'
Vidi originalni članak

S početnom točkom u parku Đardin danas će Splitom još jednom proći parada ponosa. Okupljanje za Split Pride počinje već u 16 sati, a sama povorka ove godine kreće u 17 sati, ali se kreće izmijenjenom rutom: od Đardina preko Ulice kralja Tomislava, Marmontovom, odakle se ove godine skreće u Ilićev prolaz kod kina Karaman, potom Zadarskom na Pjacu gdje će organizatori održati kratak govor, potom se skreće na Marulićevu preko Voćnog trga, potom na Rivu do Hrvojeve ulice iz koje se povorka vraća natrag u Đardin. 

Uoči ovogodišnjeg Pride, organizatori su prije 10 dana, na nadvožnjaku u Ulici Domovinskog rata izvjesili transparent 'Gay is OK'.

No, noćas je izvješena poruka 'Only dead gay is OK'.

Organizatorice ponosa još ranije su izjavljivale kako su dobile brojne prijetnje smrću te da su ih protivnici parade zasuli salvama uvreda na društvenim mrežama čim su objavili datum održavanja povorke. Sve je prijavljeno policiji, no kako su uvrede plasirane sa lažnih profila, malo toga se može poduzeti.

Paradu ove godine volonterski organiziraju Nikolina Banić i Mirta Barić, a ekipu će u Đardinu zagrijavati DJ Coka. Povorku će predvoditi bubnjari Klapa Klapa.

Povorci će se pridružiti i splitski kolektiv Food Not Bombs (Hrana, ne oružje op.a.) iz udruge Aktivist koja želi potaknuti građane na solidarnost. 

Policija je izvijestila građane da će se od 16 sati do završetka osiguranja uspostaviti blokada prometa na sljedećim lokacijama (osim za vozila stanara i javnog gradskog prijevoza): od Manuške poljane prema Sinjskoj ulici i Nodilovoj ulici od raskrižja Zagrebačke i Držićeve ulice prema Strossmayerovom parku. Okupljanje će se snimati.

Idi na 24sata

Komentari 190

  • 15.06.2019.

    Nije bolest sve šta boli, nadam se da će I njima u skoro budućnosti naći lijek da ozdrave.

  • škver 15.06.2019.

    Druže Tito u tvoje vrime sve je štimalo. Bio si i ostao,jedan jedini,neponovljiv.

  • Dalibor0704 15.06.2019.

    Dobili su ravnopravnost, imaju 2 cajca po glavi učesnika, za zaštitu, baš kao i sezonski radnici prekoputa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare