To je to što me zanima!

Uoči prosvjeda Putin odobrio veće kazne za prosvjednike

Sudionici u prosvjedima u kojima se bude kršio javni red plaćat će 9.100 dolara kazne, a organizatori prosvjeda će se suočiti s plaćanjem kazne i od 30.000 dolara
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je potpisao zakon kojim će se drastično povećati kazne za sudionike prosvjeda u kojima se krše pravila javnog reda. Napravio je to samo nekoliko dana prije prosvjeda protiv njegove 12-godišnje vladavine, javlja Reuters.

Na sastanku sa sucima u St. Petersburgu rekao je da je odlučio potpisati zakon unatoč prigovorima njegovog savjetnika za ljudska prava, Mikhaila Fedotova, koji mu je predložio da uloži veto. 

Sudionici u prosvjedima u kojima se bude kršio javni red sada će se suočiti s kaznama i od 9.100 dolara što je više od prosječne godišnje plaće. Organizatori prosvjeda moći će se kazniti kaznom od 30.000 dolara (oko 24 tisuće eura).

Putin tvrdi da će se ovim zakonom spriječiti pretvaranje demonstracija u ulične nerede. 

- Društvo mora jamčiti pravo građanima na izražavanje mišljenja, pa i na ulicama, ali mora zaštiti i ostale građane od radikalizma, rekao je Putin i dodao da je usporedio zakon sa sličnim zakonima u drugim europskim zemljama te da ruski zakon nije ništa stroži. 


Idi na 24sata

Komentari 20

  • zenga2 09.06.2012.

    Učitelj Kara-Marka: Njegov uzor

  • Superteška 09.06.2012.

    Nedavno su ameri hapsili na stotine ljudi u prosvjedu "Occupy Wall Street", a slično je bilo i u Španjolskoj i Kanadi. Radili su gumeni metci, pendreci i suzavci. U ruskom slučaju radi se o protestu prema vlasti, a u zapadnom, prema bankarskom sustavu koji postavlja ljude na vlasti. Razlika nikakva.

  • Artuković 09.06.2012.

    Putin je za mene okej lik.Putinu samo nastavi tako,hebeš zapad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare