To je to što me zanima!

Upali u britansku ambasadu, razbijali su i zapalili zastavu

Mladi Iranci prosvjeduju jer je Ujedinjeno Kraljevstvo uvelo strože sankcije Iranu. Spalili su zastavi i vikali 'smrt Britaniji'. Djelatnici veleposlanstva su pobjegli
Vidi originalni članak

Mladi Iranci napali su danas britansko veleposlanstvo u Teheranu. Na zgradu veleposlanstva su bacali kamenje, a iz zgrade su na ulicu pobacali dokumente. Vikali su 'smrt Britaniji, 'smrt Americi, 'smrt Izraelu' te su spalili britansku zastavu, piše Al Jazeera. Reuters javlja kako su zaposlenici veleposlanstva pobjegli na sporedni izlaz te kako iranska policija pokušava uspostaviti red. 

Dan ranije iranski je parlament odobrio mjere protiv Ujedinjenog Kraljevstva i to zato što je London uveo nove sankcije Iranu. Čak je 87 iranskih parlamentaraca podržalo tu odluku dok ih je četiri bilo protiv, a 11 suzdržano.

Ujedinjeno je Kraljevstvo postrožilo sankcije Iranu tvrdeći kako Iran želi razviti atomsku bombu. 

Britansko ministarstvo vanjskih poslova je u izjavi reklo kako je uvrijeđeno situacijom u Iranu te kako je ponašanje Iranaca neprihvatljivo i da takvo ponašanje osuđuju. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • dim dva 29.11.2011.

    mogao bi i treci svjetski ubrzo...

  • Marko Batistić 29.11.2011.

    Samo tako treba,uništit sve zapadne imperijaliste.Tako treba i u Hrvatskoj napraviti! Srušit sva ta go.na zapadnjačka.

  • vidum 29.11.2011.

    Stvarno je ovakvo ponašanje neprihvatlivo! Zar je ovo odgovor na sva "dobročinstva" od strane naših saveznika iz North Atlantic terroristic Organization!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare