To je to što me zanima!

Upozorenja diljem zemlje zbog niskih temperatura, u Zagrebu hladan val opasan po zdravlje

U ponedjeljak ujutro najhladnije je opet u Brezovcu u Lici, gdje je jutros minus 18. Veći dio utorka te srijeda i četvrtak bit će djelomice sunčani uz postupan porast temperature zraka, glasi prognoza vremena.
Vidi originalni članak

U većini će krajeva u ponedjeljak biti pretežno sunčano. Ujutro i dio prijepodneva u nizinama će mjestimice biti magle, ponegdje moguće i dugotrajne. Poslijepodne slijedi porast naoblake sa sjeverozapada, a krajem dana i u noći slaba oborina.

Na Jadranu će mjestimice pasti malo kiše, u unutrašnjosti oborina na granici snijega i kiše koja se može smrzavati na hladnom tlu. Puhat će većinom slab vjetar, od sredine dana ponegdje i umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 2 do 7, uz dugotrajnu maglu i niža, a na moru od 8 do 13 °C.

Za gotovo cijelu zemlju, pretežno zbog izrazito niskih temperatura, upaljen je žuti meteoalarm. Bez upozorenja su samo Splitska i Dubrovačka regija.

Prema podacima sa mreže Pljusak.com, jutros je opet najhladnije u Brezovcu gdje je izmjereno -18 stupnjeva. U Bednji i Samoboru je prema DHMZ-u u 6 sati bilo -13, u Zagrebu -10 Celzija, a najtoplije je u Velom Ratu, 10 Celzija.

U nastavku slijedi detaljnija, HRT-ova, prognoza vremena za ponedjeljak i nadolazeće dane.

U ponedjeljak će u istočnim hrvatskim krajevima biti pretežno sunčano, ujutro mjestimice uz maglu. Puhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -7 do -4 °C, a najviša dnevna između 3 i 6 °C.

STIŽU HLADNI VALOVI U Zagrebu vrijeme opasno po zdravlje u ponedjeljak: Savjeti kako zaštiti sebe i najmilije

Još hladnije jutro bit će u središnjoj Hrvatskoj, gdje postoji upozorenje za hladni val koji može utjecati na zdravlje. Tijekom dana bit će većinom sunčano, ujutro ponegdje s maglom i sumaglicom.

Ovdje svakodnevno pratite prognozu vremena 24sata

Na sjevernom Jadranu i u gorju prijepodne će biti pretežno sunčano, u gorskim krajevima ujutro mjestimice s maglom. Poslijepodne i navečer očekuje se postupan porast naoblake. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar. Jutro u gorju bit će vrlo hladno s temperaturom zraka od -11 do -9 °C, a uz obalu između -1 i 2 °C.

U Dalmaciji će biti sunčano, poslijepodne u njezinoj unutrašnjosti s umjerenom naoblakom. Puhat će većinom slab sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -4 do -2 °C, uz obalu između 2 i 5 °C. Najviša dnevna uglavnom od 10 do 13 °C.

OPASNO PO ZDRAVLJE U Zagrebu velika opasnost od hladnih valova u ponedjeljak

Podjednaka temperatura zraka bit će i na jugu Hrvatske, gdje će biti obilje sunčana vremena. Uz obalu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, a tijekom dana prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

U nastavku tjedna promjenjivo, ali i toplije

- U noći na utorak u unutrašnjosti prolazno naoblačenje s oborinama na granici kiše i snijega, koje se ponegdje mogu smrzavati na hladnom tlu i stvarati poledicu. Nakon toga veći dio utorka te u srijedu i četvrtak djelomice sunčano uz postupan porast temperature zraka.

PRAVA ZIMA Ledeno jutro u Hrvatskoj: Minus 20 u Lici, Zagreb na minus -12. Sutra stiže kiša koja se smrzava

- I na Jadranu u noći na utorak prolazno naoblačenje, ponegdje uz malo kiše, zatim pretežno sunčano i danju razmjerno toplo. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, u srijedu prolazno jugozapadni- prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • TVP 22.01.2024.

    Očekuje se snijeg izrazito bijele boje koji će padati s neba. Temperature će biti izrazito niske kao nikada do sada. Svi koji ne znaju šta su kape, šal ili rukavice neka odmah zguglaju.

  • VELIKI GMAZ 22.01.2024.

    Danas izašao po hladnom valu, oblio me znoj

  • 22.01.2024.

    Vakula nekidan na HTV1 ujutro likuje kako su pogodili da će snijeg i da će biti hladno,dajte mu neku nagradu

Komentiraj...
Vidi sve komentare