To je to što me zanima!

Upozorenja za iznenadne oluje: Dio Hrvatske moglo bi pogoditi jače grmljavinsko nevrijeme!

U utorak u većini krajeva promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, a lokalno i pljuskovima s grmljavinom, češćim i obilnijim na zapadu zemlje
Vidi originalni članak

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, lokalnih pljuskova će već od jutra biti većinom u Međimurju i Hrvatskom zagorju, a popodne i drugdje, osobito u zapadnim krajevima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Na Jadranu sunčanije. Malo kiše može pasti gdjegod na sjevernom dijelu, dok će u Dalmaciji prevladavati vedro.

Vjetar slab i umjeren istočni i sjeveroistočni, a duž obale će sredinom dana zapuhati vjetar s mora. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 32 Celzijeva stupnja.

Izdano je žuto upozorenje za zagrebačku i karlovačku regiju zbog mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", upozorava meteorologinja Tomislava Hojsak.

U utorak u većini krajeva promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, a lokalno i pljuskovima s grmljavinom, češćim i obilnijim na zapadu zemlje. Većinom sunčano i uglavnom bez oborine zadržat će se duž obale Dalmacije.

I za utorak je izdano žuto upozorenje za gotovo cijelu zemlju.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • nikolina26 03.07.2023.

    daj boze svaki dan kisu manje turista vise mira

  • Goranović 03.07.2023.

    Ajde!?

  • Patton1203 03.07.2023.

    Sisačka regija je nestala. Mada prva karta prikazuje i sisačku regiju, ali se ona u tekstu ne spominje. Da li to znači da će ona uskoro izgibiti status???

Komentiraj...
Vidi sve komentare