To je to što me zanima!

Upozorenje s Veterine: Više pasa otrovano je na Maksimiru

Na Veterinarskom fakultetu su potvrdili da su primili dva psa s akutnim simptomima, dok treći pas kojeg su primili nema simptome trovanja. Uzeti su uzorci za analize
Vidi originalni članak

Društvenim mrežama širi se informacija da je nepoznata osoba na području Maksimira postavila neku vrstu otrova zbog čega je već nekoliko pasa u teškom stanju dovedeno u Kliniku za unutarnje bolesti zagrebačkog Veterinarskog fakulteta. Na Fakultetu su potvrdili da su primili dva psa s akutnim simptomima, dok treći pas kojeg su primili nema simptome trovanja. 

Uzeti su uzorci, a obavljena analiza pokazala je da postoji utemeljena sumnja na trovanje, te je moguće da se radi o pužomoru ili cinkovim spojevima. 

Psi su otrovani na području livade između Maksimira i Dubrave, pa se moli građane da na tom području uz Aveniju Gojka Šuška iz preventivnih razloga ne šeću pse.


Idi na 24sata

Komentari 6

  • dr Tony 15.02.2013.

    Kad se dobro nadrobite u sidru na savi, onda preporuka, ovaj most sa fotke, odličan za povračanje... BTW, ovo nije napisano slučajno, odnosno terapija u slučaju sumnje na trovanje je najprije izazvati povračanje, da uzbaci sadržaj iz želudca, to se može uraditi sa ugljenom medicinskim, a može i sa smrvljenim ugljem za roštilj, ubaciti u vodu i špricom polako u usta pasu ili mački davati, cca 10 g na 100 ml vode... Ugljen je dobar resorbens, pa upije taj otrov (obično rodenticid za miševe) koji izaziva spontano krvarenje... U pravilu veterinar daje antidot (protulijek) na bazi Vit K koji pospješuje grušanje krvi. Simptomi, blijede sluznice, i na najmanji ubod (iglom) pođe mnogo krvariri. ;) žiro račun: 215..... hahahhha

  • Švejk 15.02.2013.

    Pse truju agresivno a nas se truje polako. Jedina preporuka je : čuvajte pse a nama kako bude.

  • axlica 15.02.2013.

    neskupljanje govana kažnjavat sa kojom tisućicom, a trovanje okoliša sa kojom godinicom zatvora. pa bumo svi bili sretni :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare