To je to što me zanima!

Uragan Ike stiže u subotu, Teksas već evakuira ljude

Očekuje se da će uragan kao oluja IV kategorije udariti u obalu SAD-a u subotu ujutro. 15.000 ljudi iz okruga Brazoria već je napustilo domove
Vidi originalni članak

U više priobalnih okruga u Teksasu, u srijedu su lokalne vlasti naredile evakuaciju stanovništva uoči dolaska uragana Ike, koji bi obalu trebao zahvatiti u subotu kao razorna oluja IV. kategorije, upozorili su meteorolozi.
U srijedu je Ike bio 1550 km istočno od Bronwnsvillea u Teksasu i oko 590 km jugozapadno od ušća rijeke Mississippi. Nacionalni centar za uragane prognozira da će Ike vjerojatno pogoditi obalu Teksasa, između Galvestona i Brownsvillea, kao velika oluja s vjetrovima snage oko 210 km/h. Oko 15.000 stanovnika u srijedu je napustilo okrug Brazoria, kojem pripada dio Galvestona, gdje se očekuje da će uragan podići razinu vode oko dva metra i poplaviti veliko područje. Predsjednik Bush proglasio je izvanredno stanje za Teksas, što omogućuje toj državi da koristi više saveznih fondova u pripremama za oluju. Guverner Teksasa Rick Parry stavio je u pripravnost 7500 pripadnika Nacionalne garde, 1350 autobusa i stotine ambulantnih vozila.
Ike je u utorak završio svoj trodnevni razorni pohod nad Kubom, gdje je uništio i poplavio na tisuće kuća, no zahvaljujući evakuacijama stanovnika, zabilježene su samo četiri ljudske žrtve, objavile su tamošnje vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare