To je to što me zanima!

Uragan Katia prekinuo trajektni promet i natjecanja u Britaniji

Najgori udari oluje očekuju se na sjeveru i zapadu Engleske te središtu i na jugu Škotske. Vrhunac oluje bi trebao biti danas i mogao bi stvoriti materijalne štete
Vidi originalni članak

Obalu Velike Britanije pogodio je danas uragan Katia za koji meteorolozi kažu da je najgori u zadnjih 15 godina. Oluja je donijela vjetrove koji pušu brzinom od oko 130 kilometara na sat i valove visoke po nekoliko metara koji zapljuskuju luke. Iako je zapravo riječ o 'ostacima' uragana koji je prešao Atlantski ocean, meteorolozi su izdali upozorenja za Škotsku, Sjevernu Irsku, Sjeveroistok i Sjeverozapad te dijelove Midlandsa i Walesa. Također je za unutrašnjost izdano upozorenje od poplava jer je oluja donijela i obilne kiše. 

Zbog jakog vjetra su otkazani brzi trajekti koji plove između Francuske i Portsmoutha kao i Tour of Britain koji se vozi u Cumbriji i Lancashireu. Zbog vjetrova od 112 km/h organizatori America's Cupa iz vode su u nedjelju povukli svih devet katamarana iz sedam zemalja i prekinuli natjecanje uz obalu Devona. Tri katamarana zapela su u oluji, pa su organizatori odlučili ne riskirati kada se očekuje vrhunac uragana. 

Dužnosnici su upozorili stanovnike da budu na oprezu te da bi oluja mogla prekinuti cestovni i željeznički promet i oštetiti zgrade. Najgori udari oluje očekuju se na sjeveru i zapadu Engleske te središtu i na jugu Škotske. Očekuje se i da će vjetrovi puhati još sutra te da će u srijedu početi slabiti, javlja Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Noon 12.09.2011.

    Što se to dešava s prirodom,stalno neka sranja.Sad čitam i za ovu nuklearku u Francuskoj,sve me frka,pa to je dosta blizu.Nadam se da nema radijacije koju će ovaj uragan raširit po EU!

Komentiraj...
Vidi sve komentare