To je to što me zanima!

Urša Raukar progovorila je o mentalnim bolestima u obitelji: 'Nedovoljno brinemo o tome'

Jedna od mnogobrojnih tema u emisiji bila je i podizanje svijesti o potrebi za adekvatnu skrb za oboljele od mentalnih bolesti. Podijelila je stoga i svoju obiteljsku priču
Vidi originalni članak

Imam iskustvo u obitelji s mentalnim bolestima, depresijom i samoubojstvom. Moja je sestra pokušala samoubojstvo kad sam ja imala 14 godina, a moja majka je od brige i boli upala u tešku kliničku depresiju i nakon nekoliko pokušaja počinila samoubojstvo, ispričala je u emisiji 'Nedjeljom u 2' saborska zastupnica stranke Možemo! Urša Raukar Gamulin

Jedna od mnogobrojnih tema u emisiji bila je i podizanje svijesti o potrebi za adekvatnu skrb za oboljele od mentalnih bolesti. Podijelila je stoga i svoju obiteljsku priču.

Ona je s ciljem podizanja svijesti o potrebi za adekvatnu skrb za oboljele od mentalnih bolesti podijelila obiteljsku priču.

- Ja sam izašla u javnost s tom pričom sa željom da upozorim društvo na stigmu koju nose mentalne bolesti, da ga upozorim da su mentalne bolesti ispod tepiha i još dan-danas su sramota, koliko god se situacija promijenila na bolje - upozorila je.

'ZADNJA RUPA NA SVIRALI' Raukar-Gamulin: Zašto su umjetnici osobe drugog reda?

Naglasila je kako je potrebno brinuti se o ljudima koji su u okolini.

- Ja se zalažem i želim biti glas obitelji, prijatelja i okoline. Brinemo o mentalnim bolesnicima, ali nedovoljno. Borimo se za bolji sustav, ali nitko ne govori o onima koji su u okolini. Istraživanja su utvrdila da je jednim samoubojstvom ili pokušajem samoubojstva - dotaknuto najmanje 120 ljudi. O tih 120 ljudi nitko ne vodi računa - istaknula je.

Idi na 24sata