To je to što me zanima!

Urušavanje kuća: Bagerima i novcem protiv života...

Gradskom kapitalu i političkim moćnicima zakoni profita su važniji od zakona statike, pa su novu zgradu odlučili graditi baš na opasnome mjestu
Vidi originalni članak

Stanari zgrade u Kupskoj 9 mjesecima su upozoravali da na mjestu gdje Tehnika gradi novu zgradu nikako nije pametno graditi, jer podzemne vode čine tlo nesigurnim. Ipak, gradskom kapitalu i političkim moćnicima zakoni profita su važniji od zakona statike, pa su ležerno odlučili novu zgradu graditi baš na mjestu na kojem se ona pokazala opasnijom od oružja. Sav susjedni naseljeni prostor učinila je mjestom opasnim po život. Samo je sreća spasila 20 ljudi. Gradonačelnik bi trebao propasti u zemlju od srama, ali nije. On je čudotvorac. Građani mu plaćaju običnu vodu, a on im daje mineralnu i još ih nagovara da trče maraton. Sad će im valjda ponuditi da u rupi skaču bungee-jumping. HEP i Tehnika će šutjeti kao što je Zagrebgradnja šutjela dva mjeseca nakon otkrivanja skandala. Ako Zagrepčani mogu plaćati parking po 16 kuna sat, kao da žive u New Yorku, onda će morati dizati i američke tužbe: tvrtka ili država koja im ugrožava život morat će posegnuti za stotinama milijuna odštete. Jer, dok ih se ne lupi po džepu, neće se popraviti.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Dija 25.09.2007.

    koliko sam cula na TVu je jedan stariji covjek rekao da se na tom mijestu nalazio prije gradnje ceste potok i nije cudno sto je doslo do erozije tla nakon iskapanja one \"rupe\" koliko sam upucena pri radenju samog projekta trebalo je vodit racuna i o tome;ali ne treba gradit nove zgrade;a ako ljudi ostanu bez doma nitko nije kriv a ni odgovoran;krivnj se prebacuje

  • user_5712 24.09.2007.

    Što je sa preizgrađenosti parcele na kojoj je HEP zamislio graditi? Postoji li još taj pojam u propisima o prostornom uređenju i građenju? Zar će Trnje progutati beton?

  • bero 24.09.2007.

    TEHNIKA danas pala na burzi 9 posto! Ima boga a i trziste napokon manifestira neku pravdu, koja mu je navodno svojstvena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare