To je to što me zanima!

Uskok ispitao Brkića: Varga ga pitao treba li uništiti podatke?

Iako nije poznato što je Brkić rekao istražiteljima, Jutarnji navodi da su ih zanimali odnos s Vargom i korištenje njegovih usluga te Brkićeva komunikacija s Vargom i Curićem
Vidi originalni članak

U istrazi afere SMS, USKOK je prošlog tjedna ispitivao HDZ-ova Milijana Brkića u svojstvu svjedoka, objavio je Jutarnji list. Informacija o Brkićevu svjedočenju potvrđena je na ročištu Županijskog suda u Osijeku, gdje je produljen istražni zatvor za Franju Vargu i Blaža Curića. 

RAZGOVARAO JE I S PLENKOVIĆEM Milijan Brkić: 'O aferi SMS sam sve rekao, nemam komentara'

Iako nije poznato što je Brkić rekao istražiteljima, Jutarnji navodi da su ih zanimali odnos s Vargom i korištenje njegovih usluga te Brkićeva komunikacija s Vargom i Curićem u tjednu oko Vargina uhićenja. 

ČISTKA SE NASTAVLJA... Afera SMS: Steže se politički obruč, perje leti na sve strane

Vargu su kontaktirali Tomislav Karamarko i Milijan Brkić. Isto tako Curić ga je nazvao kako bi ga upozorio na istragu. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, Varga je Brkiću preko Messengera poslao poruku u kojoj ga pita treba li stvarno uništiti podatke, ali navodno nije dobio odgovor. Tako je i policija izuzela računala, USB-ove i mobitele te pronašla veliku količinu podataka i komunikacija. 

AFERA SMS Franjo Varga i Blaž Curić ostat će u pritvoru još dva mjeseca

Osim Brkića, USKOK je ispitivao i Karamarka, ali i Ivanu Š., zaposlenicu Ministarstva poljoprivrede koja se veže uz Curića. Navodno je on uz njenu pomoć nabavio mobitel i SIM karticu s brojem s kojeg je javio Vargi da je pod istragom.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • CharlyHarper 21.12.2018.

    Bandits jedni a i drugi

  • purgerica prva 21.12.2018.

    Ma ovdje je glavni problem kako iz USKOKA cure informacije? Što kaže Plenki na isto. Nadam se kak će se na Brkiću "poskliznuti"!

  • beowulf1 21.12.2018.

    Nekad su Srbi bili na pozicijama, sada su Hercegovci. Nikako da mi Hrvati stanemo na svoje noge.

Komentiraj...
Vidi sve komentare