To je to što me zanima!

USKOK je obustavio istragu protiv Josipe Rimac i supruga

Anu Mariju Radić Uskok tereti da je HDZ-ovoj Josipi Rimac i njezinom suprugu omogućila da se domognu stana veće kvadrature nego što im je pripadala
Vidi originalni članak

Uskok je obustavio istragu protiv Josipe Rimac, a optužio Anu Mariju Radić koja je tijekom 2008. i 2009. bila ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Terete je da je Josipi Rimac i njezinom suprugu omogućila da se domognu stana veće kvadrature nego što im je pripadala po Zakonu o području od posebne državne skrbi i Zakonu o obnovi. 

Osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućila je i neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu, površine 128,68 m2. Na taj je način obitelji gradonačelnice Grada Knina, na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od 548.653,14 kuna.

Budući da tijekom istrage nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje da bi Josipa Rimac i njezin suprug počinili kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, u odnosu na iste donijeto je rješenje o obustavi istrage, priopćio je Uskok. 

Karamarko: Indikativno je da se to događa baš danas

Tomislav Karamarko komentirao je obustavu istragu protiv Josipe Rimac. Na pitanje znači li to da će sad biti za nju mjesta u Vladi, Karamarko je rekao:

Čestitam gospođi Rimac, to je bio veliki teret i uteg za nju i za njezinu obitelj. Preko nje i tog slučaja htjeli su staviti uteg i hipoteku HDZ-u. Indikativno je da se to događa upravo danas, prije formiranja nove Vlade. Sigurno će biti mjesta za nju. Ona je naš vrijedan član, vrlo je operativna. Drago mi je da je ovako završilo - ustvrdio je Karamarko.


Idi na 24sata

Komentari 284

  • Almighty 22.01.2016.

    Nova akcija iz USKOK-a: uz treće uhićenje jamčevina gratis. :)

  • mmdms35 22.01.2016.

    na komentar "BLJAK" dobijem opomenu, gospodo administratori, pa dajte provjerite značenje riječi, riječ je iz hrvatskog jezika, govorite li hrvatski? bljȁk uzv. izgovor i konvencija pisanja kojom se izriče gađenje i zaziranje od čega (u jeziku djece) [A: Hoćeš li riže? B: bljak!; to je meni bljak]

  • zemuncevic 22.01.2016.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare