To je to što me zanima!

USKOK je tražio novi istražni zatvor za Zdravka Mamića

USKOK je tražio istražni zatvor za Mamića u tzv. aferi off-shore. Mamića bi u tom slučaju prema sporazumu mogli izručiti RH no ročište je u utorak odgođeno jer je Mamićev odvjetnik tražio izuzeće sudaca
Vidi originalni članak

USKOK je u namjeri da Zdravka Mamića ipak privede u istražni zatvor, prošli četvrtak Županijskom sudu u Osijeku dostavio prijedlog za određivanje istražnog zatvora Mamiću vezano uz drugi predmet koji se protiv njega vodi na osječkom sudu u tzv. aferi off-shore, u kojoj se njega i još šestoricu suosumnjičenih tereti da su iz Dinama protuzakonito izvukli 200 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Posjetimo, Mamić je odlazak u istražni zatvor nakon što je nedavno u Osijeku nepravomoćno osuđen na šet i pol godina zatvora izbjegao odlaskom u BiH.

USKOK TVRDI: 'Zdravka Mamića nismo mogli spriječiti u bijegu iz Hrvatske'

No, prema međudržavnom sporazumu između Hrvatske i BiH, Mamić bi za aferu off-shore mogao biti izručen jer to kazneno djelo podliježe sporazumu. Osječki sudac Zvonko Vekić, kao predsjednik optužnog vijeća je u tom drugom predmetu, za utorak sazvao sjednicu vijeća da bi se o tome raspravilo. Mamićev branitelj Veljko Miljević je i prije početka sjednice zatražio izuzeće članova Optužnog vijeća Miroslava Jukića i Ante Kvesića, ali i predsjednika Županijskog suda u Osijeku Ante Rašića. Vekiću je morao odgoditi sjednicu optužnog vijeća, a nova će biti nakon što se donesu rješenja na Miljevićev zahtjev. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 39

  • PRAVILO BROJ 8 19.06.2018.

    ispucan prvi đoker

  • škver 19.06.2018.

    Prži se ,prži bez sunca ! Život ti postaje pakao ! Milijuni ti ne mogu spasiti psihu,da mi je znati što " gutaš" da izdržiš?

  • Herzog(315178) 19.06.2018.

    Malo nejodirane soli na rep !

Komentiraj...
Vidi sve komentare