To je to što me zanima!

Nakon ukidanja imuniteta uhićen je Dražen Barišić

U sklopu velike akcije uhićenja i pretraga u Zagrebu, Velikoj Gorici, Ivanić-Gradu i Novoj Gradiški, osumnjičeno je 13 osoba, među njima i dva saborska zastupnika...
Vidi originalni članak

 Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, osumnjičen u aferi Janaf, u petak je uhićen nakon što je sam došao u sjedište policijskog ureda za subijanje korupcije i organiziranog kirminaliteta (PNUSKOK).

"Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a", priopćeno je iz njegova velikogoričkog ureda oko 13,30 sati.

USKOKOV UDAR NA KORUPCIJU Milijuni za mito: Namještali su natječaje za pročistače, javnu rasvjetu, solarne elektrane...

To je u izjavi Hini potvrdio i njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković koji u ovom trenutku nije želio govoriti o detaljima slučaja.

Neslužbeno se doznaje da se očekuje i uhićenje gradonačelnika Nove Gradiške Vinko Grgićkojega će policija dovesti u sjedište PNUSKOK-a na zagrebačkim Oranicama.

Uskok je protiv njih zatražio određivanje istražnog zatvora o čemu će danas odlučivati zagrebački Županijski sud.

Uz direktora Janafa Dragana Kovačevića, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Uz glavne aktere te korupcijske afere još se sumnjiče Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Vinko Grgić, Iva Šuler, Zvonko Maras, Tomislav Jelisavac, Mirjana Prodan, Katarina Gašparac i Ljubomir Perušić.

Uskok je u četvrtak navečer izvijestio da je istragu pokrenuo protiv 11 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima. Ravnateljstvo policije izvijestilo je da je deset osumnjičenih predano ili će biti predano pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv 13 osumnjičenih osoba podnijela kaznenu prijavu.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • jošsmotu 18.09.2020.

    tko ti je narednik.. u tom grmu leži odgovor

  • jožek2 18.09.2020.

    Fiškal Veljko Miljević danas na Tv Nova zadovoljno trlja ruke, branit će hdz lopova Barišića a zna se da je Miljevićeva cijena po parnici 100.000 kuna a neki kažu i Eura, a fala dragom Bogeku bit će parnica dosta.

  • baniran 18.09.2020.

    e što se meni tice može mi nakon ovog što napišem hladno ugasiti profil ili šta vec,, Pa koji k,,,, pišete i koji k,,,, hapse kad na kraju ce biti, tresla se brada rodio se miš,,malo po istrazi i za 2 mj, se gasi ova prica, i svi zaborave na njega a on i dalje kao i ostali kriminalci iz sabora troši i uživa u ukradenim parama.Š ta je sa MERZELICOM, šta je sa onim ministrom sa Braca,, šta je sad sa Rimackom, i ostalom gamad,, ovu puštaju iz istage,, ma jebem ti dan kad sam se baš rodio u ovoj državi lopova ali baš previše lopova,,..Znam da ni u drugim državama nije bolje,,ali u drugim dražavama ih ne puštaju sa robije nakon 3 mjeseca,, sve im oduzimaju a ne da se baškare,,(Sanader na svj.prvenstvu u Rusiji) itd,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare