To je to što me zanima!

Uskok podigao optužnicu protiv sisačkog načelnika policije: 'Od kolege tražio da prekrši zakon'

Marijana Detelića tereti se da je od službenika tražio da osumnjičeniku vrati mobitel iako je prethodno bio upoznat da će uređaj biti dostavljen DORH-u u Sisku radi odluke o ishođenju naloga za pretragu.
Vidi originalni članak

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Marijana Detelića (43) zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem.

NAČELNIK U PRITVORU Procurile i poruke sisačkog poduzetnika i načelnika, slučaj komentirao i ministar Božinović

Optužnicom se Detelića tereti da je, 7. listopada 2022. u Sisku, kao načelnik Policijske postaje Sisak, nakon što je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja prilikom pretraga doma i drugih prostorija koje koristi jedan osumnjičenik pronađen i oduzet mobitel, koristeći autoritet svog položaja načelnika Policijske postaje i nadređenost prema policijskom službeniku koji je provodio istraživanje, od njega zatražio da taj mobitel vrati osumnjičeniku, iako je prethodno bio upoznat da će uređaj biti dostavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku radi odluke o ishođenju naloga za pretragu.

ISTRAGA U SISKU Policijski načelnik tražio je od svog kolege da prekrši zakon?

Kad je policijski službenik ponovio da će mobitel dostaviti na Općinsko državno odvjetništvo u Sisku radi pretrage, nazvao ga je i rekao mu da ne bi trebalo raditi pretragu mobitela, već da je trebao provesti dokaznu radnju očevida i fotografirati poruke iz uređaja, što je ovaj odbio. Okrivljenik je nešto kasnije ponovno nazvao policijskog službenika i zatražio od njega da, prije ishođenja naloga i provođenja pretrage, iz internetske aplikacije za dopisivanje pobriše svu njegovu komunikaciju s osumnjičenikom, što je policijski službenik također odbio učiniti.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • papi 07.09.2023.

    Možda načelniku namještaju da bi došao drugi

  • Neono 07.09.2023.

    O ovom problemu bi se trebalo što više i što češće pisati.

  • Neono 07.09.2023.

    Ima puno takvih ali ih štiti članska iskaznica HDZ-a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare