News

Komentari 8

Procurile i poruke sisačkog poduzetnika i načelnika, slučaj komentirao i ministar Božinović

Procurile i poruke sisačkog poduzetnika i načelnika, slučaj komentirao i ministar Božinović

Sudac istrage u cijelosti je prihvatio zahtjev USKOK-a da se odredi istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, rekao je zamjenik ravnateljice USKOK-a Branimir Puklin.

Policija je uhitila, a Uskok otvorio istragu protiv načelnika Marijana Detelića (43) Policijske postaje Sisak zbog osnovane sumnje u kazneno djelo trgovanja utjecajem. A u svom priopćenju Uskok navodi kako ga sumnjiče da je od službenika tražio da mobitel oduzet tijekom pretrage vrati osumnjičeniku kojemu je oduzet bez prethodne pretrage.

Kao što smo ranije izvijestili, doznajemo da se radi o poduzetniku Ervinu Mehinoviću, predsjedniku NK Segesta, nad kojim je policija provodila kriminalističko istraživanje zbog pomaganja u pronevjeri.

Kad je policijski službenik odbio to učiniti, zatražio je od njega da prije ishođenja naloga za pretragu mobitela i prije provođenja pretrage iz internetske aplikacije za dopisivanje pobriše svu njegovu komunikaciju s osumnjičenikom, što je policijski službenik također odbio učiniti.

Detelić je uhićen, a Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv njega.

- Moj je klijent negirao optužbe, iznio je čitav niz argumenata iz kojih proizlazi da bih zahtjev USKOK-a odnosno DORH-a bio neosnovan. Međutim, time smo pred sud stavili dilemu koju on mora provjeriti i to je upravo funkcija istrage i zato je određen istražni zatvor' - rekao je odvjetnik policijskog načelnika Ivo Farčić za Dnevnik.hr.

- Sudac istrage u cijelosti je prihvatio zahtjev USKOK-a da se odredi istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. Osam svjedoka će biti ispitano, a za to vrijeme okrivljenik je u istražnom zatvoru - najavio je zamjenik ravnateljice USKOK-a Branimir Puklin. 

MUP je najavio i da su Detelića udaljili iz službe i pokrenuli disciplinski postupak.

U međuvremenu je Jutarnji objavio dio WhatsApp razgovora između Detelića i Mehinovića pa ga je ovaj navodno tražio da na razgovor primi igrača Segeste koji je bio u postupku dobivanja domovnice, što je Detelić ispunio.

- Jel možeš vidjet za domovnicu? Predao je prije 6 mjeseci i više... - pitao je Mehinović.

Detelić mu je odgovorio: "Budem".

Detelića je tražio i provjere za određeni prekršaj, a navodi se kako su redovito komunicirali.

Božinović: Pitanje je hoće li i dalje biti policajac

- Gledam na ovo prije svega kao način na koji policija funkcionira, pogotovo kad je u pitanju raščišćavanje negativnih pojava unutar vlastitih redova. Policija je poznata kao državna institucija koja je vrlo rigorozna prema svojim pripadnicima, onima koji ne postupaju sukladno pravilima i tu nema oprosta jer policija da bi imala povjerenje javnosti, mora pokazati da takve pojave u svojim redovima ne trpi'  - rekao je Davor Božinović za NovuTV. 

Dodaje i da je pitanje je hoće li bivši načelnik dalje biti policajac.

- Ne mogu govoriti unaprijed što će pokazati postupci koji slijede. Međutim, znamo da je uvijek bilo takvih pojava, a činjenica je da mi to u ovom mandatu efikasno otkrivamo - rekao je.

 

Najčitaniji članci