To je to što me zanima!

Uskok pokrenuo istragu protiv zadarskog župana Longina zbog brodice: 'Zašto mi naplaćuješ?

Osnovano se sumnja da je okrivljenik na otoku Istu, 9. rujna 2023. iskoristio funkciju župana Zadarske županije, a time i ovlaštenog predstavnika Zadarske županije kao osnivača Županijske lučke uprave Zadar, naveli su u dijelu priopćenja iz Uskoka
Vidi originalni članak

Uskok je objavio da se provodi istraga protiv zadarskog župana Božidara Longina zbog sumnje na kazneno djelo trgovine utjecajem.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Osnovano se sumnja da je okrivljenik na otoku Istu, 9. rujna 2023. iskoristio funkciju župana Zadarske županije, a time i ovlaštenog predstavnika Zadarske županije kao osnivača Županijske lučke uprave Zadar (dalje: ŽLU), s ciljem da si osigura besplatno korištenje veza u Luci za brodicu kojom je tom prilikom upravljao. Naime, okrivljenik je 8. rujna 2023. vezao brodicu na tranzitni vez Luke s namjerom da ga koristi do 10. rujna 2023. godine.

Kada je 9. rujna 2023. lučki redar okrivljeniku na ime pristojbe za korištenje veza izdao račun u iznosu od 48,60 eura, okrivljenik je znajući da se sukladno Odluci o visini lučkih pristojbi i lučkih naknada ŽLU korištenje veza naplaćuje, lučkog redara pitao: „Zašto ti meni naplaćuješ?“. Lučki redar mu je odgovorio da on ne naplaćuje samo njemu nego svima koji koriste vez te da za svoj rad odgovara ravnatelju ŽLU, na što je okrivljenik naglasio da je on šef ravnatelju te rekao lučkom redaru da račun stornira. Zbog autoriteta koji okrivljenik ima kao župan Zadarske županije i predstavnik osnivača njegovog poslodavca, lučki redar je račun stornirao."

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Maxitron 07.10.2023.

    Evo nam opet lakog štiva. Stvarno više nebum ništ rekel protiv vlasti 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗,stvarno su dečki ažurni ,tak se dela ,treba takve kriminalce odma odkantati a ne se baviti tam nekakvim milijardama ,ili k'o pri onom spaljivaču svibnja o milionima k'o nekakvi šibicari,jel da??? Da ,da ovo je stvarno slučaj !!

  • aje to 06.10.2023.

    Trebao ga pitat ZNAŠ LI TI TKO SAM JA i ovaj nebi pisao kaznu.

  • brzzzy@gmail.com 06.10.2023.

    Prokletstvo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare