To je to što me zanima!

USKOK proširio istragu protiv bivšeg gradonačelnika Čehoka

Sumnjaju da je Ivan Čehok pokušao omogućiti preuzimanje Zračne luke Varaždin, u vlasništvu grada, poduzetniku Davoru Patafti. Istražuju i Pataftijevu suradnicu
Vidi originalni članak

USKOK je u četvrtak proširio istragu protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka zbog sumnje da je pokušao omogućiti preuzimanje Zračne luke Varaždin, inače u vlasništvu grada, poduzetniku Davoru Patafti. Istraga je također proširena i protiv Pataftine poslovne suradnice Narcise Huljev. Sumnja se da su u protekle četiri godine zbog toga zaključili više ugovora kako bi Patafta zbog dokapitalizacije zračne luke vrijedne oko 21 milijun kuna ulaganjem u razvoj aerodroma postao njegov vlasnik.

Istražitelji sumnjaju da je izdavao fiktivne račune u iznosu od oko 6,2 milijuna kuna koji su trebali biti temelj za ranije dogovorenu dokapitalizaciju društva Varaždin Airport. Računi su priznati kao osnovani, ali planirana dokapitalizacija nije provedena jer nije sklopljen ugovor s gradom.

Čehoka se tereti da je u protekle tri godine potpisao dva ugovora na temelju kojih je Varaždin društvu Varaždin Airport isplatio dvije pozajmice u ukupnom iznosu od četiri milijuna kuna.

USKOK je za trojku tražio produženje istražnog zatvora, o čemu će na sutrašnjem ročištu odlučiti sutkinja istrage Jadranka Mandušić.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • pechvogel 09.07.2011.

    USKAČE se amo, pa se USKAČE tamo, pa sprijeda, pa zada pa zboka. Sve nekakva USKAKANJA bez ikakvih rezultata! Nijednom lopovu nije oduzeta imovina i vraćena državi. Koji vam je klinac???

  • DarioRužić 08.07.2011.

    koliki su tu novci u pitanju, a meni, studentu, koji sam radio na aeromitingu 4 dana, ne mogu isplatiti tih cca 700kn...lopovi..

  • Nisam Taj 08.07.2011.

    premijer u austrijskom zatvoru ceka izrucenje,sabornici do grla u mitu i korupciji a koliko je tek jos onih blizu vlasti samo Bog zna,ova drzava je sramota a svi oni mladi ljudi koji su zivot dali za nju se u grobovima okrecu. Meni je zao sto sam se borio za nju ovakvu kakva je postala a sve zrtve su uzlaud zivot dale jer ovakva samostalnost nikom ne treba kad je narod gladan. Znali su i austrijanci i mađari i italijani a i srbi da nama ne treba drzavu dati,evo sta smo od nje napravili,leglo lopova!

Komentiraj...
Vidi sve komentare