To je to što me zanima!

Uskok u Ini: Istražuju zašto je 2008. izgubila 1,5 milijardi kn

Iz Ine su potvrdili da su dobili službeni zahtjev Uskoka uz objašnjenje da, kao i uvijek, surađuju s državnim tijelima i institucijama. I ranije se špekuliralo o istrazi
Vidi originalni članak

Kako ekskluzivno doznaje Večernji list, Uskok istražuje Inu. Istražitelji su u ponedjeljak su od naftne kompanije službeno zatražili dokumentaciju o nabavi nafte i derivata u razdoblju 2008. i 2009. godine. Iz Ine su potvrdili da su dobili zahtjev uz objašnjenje da, kao i uvijek, surađuju s državnim tijelima i institucijama. 

U posljednja tri mjeseca 2008. godine Ina je ostvarila gubitak na derivatima od 1,5 milijardi kuna. U medijima se i ranije špekuliralo o istragama u Ininom poslovanju, no ovo je prva službena potvrda.

Na udaru nove istrage moglo bi se naći mnogo bivših visokih menadžera u Ini, na čelu s tadašnjim članom uprave za financije Zalanom Bacsem te više Ininih poslovnih partnera među kojima i Imre Fazekas, mađarski naftaš koji je tada navodno također trgovao s Inom i čija je tvrtka sudjelovala u isplati 5 milijuna eura na račun švicarske tvrtke Roberta Ježića, za koje USKOK tvrdi da su bili namijenjeni za podmićivanje bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera.

>>> Više na večernji.hr

Idi na 24sata

Komentari 37

  • borko_farkas123 16.05.2012.

    sve je to lijepo istraga ovdje istraga tamo ali gdje su rezultati(krivci) ne gdje je lova nego KOD KOGA .A KAZNE?????????????????????????????????????????????????????????????

  • zelot 15.05.2012.

    Opa, i Mađari spremili pare u džep.

  • kondor111 15.05.2012.

    Ja znam,završili su u HDZ-u...što treba uopće istraživati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare