To je to što me zanima!

Uskok za nagodbu s HDZ-om, ali samo ako vrate 31,6 mil. kn

Dio HDZ-a navodno želi nagodbu s USKOK-om, ali namjeravaju vratiti samo sedam milijuna kuna dok drugi dio stranke smatra da je nagodba štetna, piše Jutarnji list
Vidi originalni članak

Nagodba s HDZ-om ne dolazi u obzir, ako HDZ ne vrati 31,609.564,22 kune, stav je USKOK-a, piše Jutarnji list. Jutarnji navodi i kako dio HDZ-a želi nagodbu, ali kako namjeravaju vratiti samo sedam milijuna kuna dok drugi dio stranke smatra da je nagodba štetna.

USKOK Ivu Sanadera u aferi Fimi media, podsjetimo tereti da je od kraja 2003. do 2. srpnja 2009. u Zagrebu, kao predsjednik Vlade i HDZ-a, postupao u namjeri pribavljanja nelegalnih sredstava i prikrivanja ostvarenih prihoda iz kojih je financirana stranka, te stjecanja koristi za sebe, druge osobe i navedenu stranku. Osim Sanadera i HDZ-a optuženi su i Mladen Barišić, Ratko Maček, Branka Pavošević, Nevenka Jurak. Anita Lončar Papeš i  Bojan Dimić su se nagodili s USKOK-om. Barišić, Jurak i Pavošević su priznali krivnju, ali se nisu s USKOK-om dogovorili oko kazne pa će se i njima suditi. 

Nedavno su u aferi Fimi media podignute i optuženice protiv Ivice Kirina, bivših čelnika HAC-a Marija Crnjaka, Jurice Prskala, Josipa Sapunara i Zlatka Korpara, bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea te bivšeg predsjednika uprave Hrvatskih šuma Darka Beuka.

>>> Više pročitajte OVDJE.


Idi na 24sata

Komentari 174

  • ciara46 09.04.2012.

    Ma kakva nagodba, o čemu oni to govore?

  • axl 08.04.2012.

    cijelu bivšu vladu strpati u remetinec,jer su svi sve znali.oduzet im svima svu imovinu,prodati i dati sve nezaposlenima

  • dasud961 08.04.2012.

    to je drug Tito elegantno rješavao,bez suđenja,troškova suda,bla,bla,bla....,sad je i maloj djeci jasno zašto su HDZ-ovci prvo zatvorili goli otok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare