To je to što me zanima!

Uskoro se ukida roaming i za zemlje Zapadnog Balkana: 'Još ne znamo kad, ali je potpisano!'

Unutar članica država EU već postoji takvo pravilo, a sada bi se proširilo i na zemlje Zapadnog Balkana, odnosno, pozivi i internet na mobitelu plaćali bi se istoj cijeni ako putujete u Srbiju, BiH, Makedoniju...
Vidi originalni članak

Ove godine trebao bi na snagu stupiti sporazum o roamingu prema kojem ćemo sve pozive mobitelom, kao i korištenje interneta na mobitelu, na Zapadnom Balkanu i EU plaćati po istim cijenama koje plaćamo u svojim državama. To pravilo je već na snazi među članicama Europske unije. 

- Ima jedna lijepa i važna vijesti za stanovnike zemalja Zapadnog Balkana i EU: U 2023. godini konačno bi trebao zaživjeti sporazumom o roamingu, pa ćemo moći komunicirati jedni s drugima po istim cijenama koje plaćamo u svojim državama - napisao je na Twitteru saborski zastupnik Bojan Glavašević. Dodao je kako za sada nema točnog datuma kada će stupiti na snagu, no da je sporazum potpisan. 

SMANJIT ĆE SE I NAKNADE Besplatan roaming u Europi će trajati još 10 godina. Kvaliteta i brzina moraju biti kao kod kuće

Glavašević je za Danas rekao kako ta ideja postoji već dugo, no da je državna tajnica Andreja Metelko Zgombić na odboru za europske poslove u Saboru rekla da je glavni sporazum već potpisan, no da se sad čeka potpisivanje još nekoliko bilateralnih sporazuma. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • 4Asa 17.01.2023.

    Napokon se ne treba isključivati 10 km od granice

  • 17.01.2023.

    Roaming u eu kriminalnoj organizaciji je ograničen na određeno vrijeme. Nakon toga vremena se naplaćuje dodatno sve. Znači Roaming malo sutra.

  • monterizzo 17.01.2023.

    Ako si izvan hr i zoves zemlje EU sa hrvatskom karticom ne placas. Ali ako iz hr zoveš zemlje EU, onda i te kako placas. Ali to nije roming nego medunarodni pozivi. Kako god, moraju te negdje oderati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare