To je to što me zanima!

Ustao iz kolica nakon 20 godina i postao 'Robocop'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uređaj ReWalk osmislio je izraelski znanstvenik Amit Goffer. U prodaji će se naći 2010. i stajat će oko 90.000 kuna. Pokreće se pomoću daljinskog
Vidi originalni članak

Izraelac Radi Kaiof (41) već je 20 godina u kolicima. Paraliziran je ostao nakon teškog ranjavanja dok je služio vojsku. Zbog revolucionarne naprave -"robotičkih nogu" ponovno hoda sam.
- Nisam mogao ni sanjati da ću ikada ponovno stati na svoje noge. Zaboravio sam kako je to dobar osjećaj - kazao je Kaiof za Daily Mail. Radi kaže da je posve druga stvar pričati s nekim kada ga gledaš oči u oči, a ne iz kolica. Uređaj ReWalk konstrurao je izraelski znanstvenik Amit Goffer. Naprava je konstruirana po uzoru na kostur raka i odijela kakvo je nosio Robocop. Za hodanje ipak su potrebni štapovi, zbog održavanja ravnoteže, a položaje tijela, kao sjedenje, penjanje ili hodanje korisnih izabire pomoću daljinskog upravljača. U prodaji će se ReWalk naći 2010. godine i stajat će oko 90.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nix_zgd 28.08.2008.

    koji ste vi iz 24 sata carevi......NE!!!!!

  • kklaudio 28.08.2008.

    a ovaj dio \"i postao \'Robocop\'\" stvarno nije potrebna. nije to zaebancija. nije robocop, nego čovjek kojem se omogučilo da konačno koliko toliko normalno živi! robocop je glupi film, a ovo je glupa usporedba i nedostojna Radi Kaiofa!

  • zoran123456 28.08.2008.

    Nešto što je nama tako ... obično i nebitno u životu, ovim ljudima je ... ispunjenje životnog sna. Doista, neznamo što imamo dok to ne izgubimo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare