To je to što me zanima!

Ustavni stručnjak o Milanoviću i zabrani govora: 'Pogriješio je'

Ministar Banožić još čeka rezultate inspekcije koju je poslao u ured načelnika Roberta Hranja da provjeri je li Hranj prekršio zakon, a istu inspekciju čekaju i u Saborskom odboru za obranu ovog tjedna
Vidi originalni članak

Ministar obrane Mario Banožić u nedjelju je u Vukovaru predvodio Vladino izaslanstvo te je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položio zajednički vijenac i upalio svijeće povodom Dana Svih svetih i Dušnog dana. No Banožić jučer nije davao izjave, ali ni komentirao nedavni sukob s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Uz ministra Banožića, spomen poginulim i umrlim braniteljima u izaslanstvu odao je i izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadni general Mijo Validžić. 

PREDSTAVA U KOJOJ SE HRANE EGA Analitičari o sukobu Plenkovića i Milanovića: 'Neki će nastradati zbog njih, možda Burčul i Hranj'

Banožić još čeka rezultate inspekcije koju je poslao u ured načelnika Roberta Hranja da provjeri je li Hranj prekršio zakon u 130 zapovijedi koje je izdao, a taj nalaz se očekuje i u saborskom Odboru za obranu ovaj tjedan.

- Gospodin Hranj mora biti zaštićen jer je izvršavao zapovjedi pošto je predsjednik države po svojoj dužnosti vrhovni zapovjednik. Admiral Hranj nije ni mogao postupiti drugačije - rekao je za Dnevnik.hr Matko Kuzmanić, član saborskog Odbora za obranu.

Ante Deur, potpredsjednik Odbora, kaže da vojska ne smije biti temelj sukoba te da se moramo vratiti nekoliko koraka unazad i vratiti kulturu dijaloga.

Ustavni stručnjak Mato Palić s Pravnog fakulteta u Osijeku pak tvrdi da je oko skandala na prisezi u Požegi presjednik Milanović taj koji je bio u krivu. 

KOMENTIRA: EMIRAT ASIPI Zoki i Plenki, dosta je igrokaza. Vi se svađate, a Hrvatska umire

- Pogriješio je, izašao je izvan okvira svojih ustavnih ovlasti zbog toga što on kao vrhovni vojni zapovjednik ne može oduzimati pravo govora u osnovi nikome, a pogotovo osobi koja nije pripadnik oružanih snaga Repubilke Hrvatske - rekao je Palić.

Idi na 24sata

Komentari 98

  • Neprikladan 02.11.2021.

    Za ovo su mnogi dali živote! Sramota!

  • Mira Juric 01.11.2021.

    Da Plenkovic inzistira na necemu suprotno zakonu i krsi Ustav kako mu padne koji dan mislim da bi ga zivog pojeli.

  • Mira Juric 01.11.2021.

    Palic savrseno poznaje materiju i ima stav da javno kaze onako kako je po propisima i nikome ne drzi stranu. Steta sto nema vise ovakvih pravnika

Komentiraj...
Vidi sve komentare