To je to što me zanima!

Uštede na Saboru - samo su nam htjeli zamazati oči

Lesar kaže da bi se uštedjelo ako bi zastupnicima ukinuli putne troškove. Kajin je protiv toga i traži od Vlade da u štednji prvo krene od sebe samih
Vidi originalni članak

Da bi li smanjili troškove Sabora, Banski dvori predlažu ukidanje besplatnog prijevoza za saborske zastupnike. No nema procjene kolike će biti uštede od ove premijerkine mjere gospodarskog oporavka.
- To je najobičniji spin Jadranke Kosor. Ako u Vladi zaista žele smanjiti troškove Sabora, trebali bi ukinuti pravo zastupnika na naknadu troškova za korištenje vlastitog automobila, a ostaviti besplatan javni prijevoz - kazao je Dragutin Lesar, čelnik Hrvatskih laburista. Ilustrirao je troškove na vlastitu primjeru. Njegovo putovanje vlakom ili autobusom na relaciji Čakovec - Zagreb Sabor stoji između 2000 i 2800 kuna na godinu. Ako bi se za dolazak na posao koristio vlastitim autom i za svaki prijeđeni kilometar naplatio dvije kune, na godinu bi mu iz saborske blagajne trebali isplatiti 25.000 kuna.
- Nemam ništa protiv ukidanja prava zastupnicima, ali neka predstavnici izvršne vlasti krenu i ukinu sebi sve kartice, službena vozila i vozače, mobitele i druge pogodnosti pa će brzo shvatiti da su zastupnici u usporedbi s njima deveta rupa na svirali - kazao je Damir Kajin (IDS), koji u Sabor dolazi autom. Ne slaže se s Lesarom da bi zastupnicima trebalo ukinuti pravo na naknadu putnih troškova. Kako se sad čini, zastupnici će ostati bez prava na besplatan prijevoz vlakovima, autobusima, avionima, čime su se tek rijetki koristili, no većinu nije briga jer na posao dolazi vlastitim autom. Lani je na putne troškove za 105 zastupnika iz saborske blagajne isplaćeno 2,5 milijuna kuna. Pojedincima je opravdano oko 80.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 25sat 23.05.2010.

    Gospodine Lesar ! Sve do sad ste mi bili O.K. ! Ali bih volio znati kakvo vozilo vi to koristite, ako vam za prijeđeni kilometar treba platiti 2 kune ? To je neko staro rusko vozilo ?

  • ribić 23.05.2010.

    Zašto za njih ne vrijede zakoni koje su usvojili a vrijede za sve zaposlene u državi, oni su valjda bogomdani. Toliko podcijenjivanje onog koji te hrani a precijenjivanja svoje uloge u društvu, naprosto je degutantno. Oni se drže maksime: Tko neće sebi, neće ni drugom. Međutim oni se uhvatili onog, tko neće sebi a raji kako bude.

  • MajstorFantaz 23.05.2010.

    Treba vama TAČKE dat pa da vozite jedni druge ukrug... a vjerujem da bi i onda situacija u državi bila bolja nego da bilošta radite... manje štete sigurno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare