To je to što me zanima!

Uvest ćemo vinjete ako analiza pokaže da je to najbolji model

Analiza modela naplate sastavni je dio organizacijskog restrukturiranja, jer nam je cilj dobiti što veću vrijednost kroz IPO, napisao je ministar na društvenoj mreži
Vidi originalni članak

Nakon što je Goranko Fižulić, nekadašnji ministar gospodarstva, na Facebooku prozvao ministra prometa Sinišu Hajdaša Dončića i zatražio da objasni zašto još nije uveo vinjete na istoj se društvenoj mreži i ministar osvrnuo na tu temu. 

Spomenuo je kako se i Svjetska banka uključila u rad na B modelu monetizacije Hrvatskih autocesta te da je cilj dobiti što veću vrijednost kroz naplatu.

- Zajedno sa Svjetskom bankom (WB) radimo na B modelu monetizacije koja uključuje financijsko i organizacijsko restrukturiranje HAC i HAC ONC-a. Analiza modela naplate sastavni je dio organizacijskog restrukturiranja, jer nam je cilj dobiti što veću vrijednost kroz IPO. Ako model pokaže da su to vinjete ili elektronski čipovi, izabrat ćemo taj model. Konačni cilj : smanjenje deficita, javnog duga kao i bolje upravljanje održavanjem i naplatom. To je i glavni cilj nove uprave HAC ONC-a - napisao je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • pikatću 04.08.2015.

    glupo je bilo što reći kod nas sve traje stoljećima ,jednu jednostavnu odluku treba analizirati godinama barem su mogli za nas uvesti godišnje vinjete ili ENC ionako mi plaćamo kroz razne poreze te autoceste kojima se stranačka bratija natežu koda im je ćaća to ostavio

  • user_130878 04.08.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • Lun@ 777 03.08.2015.

    Bilo bi već i vrijeme da se uvedu vinjete, da ne bude tolikih gužvi na putu da odmor. Ali što će biti sa još toliko nezaposlenih na naplatnim kućicama. Tko će njih zbrinuti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare