To je to što me zanima!

Uvode ekspresnu deportaciju: Imigranti više neće ići na sud

Prema dosadašnjoj praksi, trenutačnoj deportaciji podložni su bili samo imigranti uhićeni u području do 160 km od granice, koji su na američkom tlu proveli manje od dva tjedna
Vidi originalni članak

Američka vlada donijela je odluku kojom će proces deportacije imigranata koji nemaju potrebne dokumente postati ekspresan i zaobići će sudove.

Prema novom pravilniku svaki imigrant koji ne može dokazati da se nalazi na tlu Sjedinjenih Američkih Država kontinuirano nalazi duže od dvije godine, može odmah biti deportiran. Uredba bi trebala postati službenom u utorak.

No, Američki Savez Građanskih Sloboda najavio je da će osporavati ovu uredbu pred sudom.

Prema dosadašnjoj praksi, trenutačnoj deportaciji podložni su bili samo imigranti uhićeni u području do 160 km od granice, koji su na američkom tlu proveli manje od dva tjedna. Migranti koji su privedeni u drugim dijelovima SAD-a morali su biti dovedeni pred sud i imali su pravo na odvjetnika.

Prema novom pravilniku, emigranti će moći biti deportirani bez odlaska pred sud u bilo kojem dijelu SAD-a.

Prema mišljenju političkih analitičara, američki predsjednik Donald Trump planira strogi pristup rješavanju imigrantskog problema prikazati kao jedan od temelja svoje kampanje za reizbor u Bijelu kuću 2020. godine. (tob) 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 23.07.2019.

    To su vidjeli od naših; na lijevo krug, pa natrag preko Une...

  • ddd1234 23.07.2019.

    Sve ćemo ovo raditi i mi za nekih 20 godina i pitati se zašto nismo i prije...

  • 23.07.2019.

    U potpunosti se slažem. Sve imigrante van iz SAD-a. Prvo njegovu ženu. Koji idiot. Ovi kvazidesničari se igraju sa ljudskim sudbinama kao da je riječ o stoci, a ne o ljudima. OK. Sve imigrante smjestiti na jedno mjesto, uz sve moguće stručnjake provjeriti ih (da li su bolesni, da li su kriminalci, da li su skloni nasilju) i onda ih ili pustiti u državu ili ne. A ne ovako generalizirati. Koliko će poštenih i radišnih ljudi, koji mogu doprinjeti zajednici, biti protjerano, a koliko im kriminalaca već godinama živi u zemlji i ubija amerikance.

Komentiraj...
Vidi sve komentare