To je to što me zanima!

Uvršten među najbolje: Prodaje se Super Konzum u Radničkoj

Slovenski mediji ističu i mogućnost dolaska Rusa jer je Sberbank navodno, u zamjenu za oprost duga Agrokora, zahtijevala 70 posto udjela u Mercatoru. No, pitanje je što bi Rusi zaista dobili
Vidi originalni članak

Mercator je započeo rasprodaju 17 svojih trgovačkih centara od čega osam u Sloveniji i četiri u Hrvatskoj dok su ostali u BiH. Na popisu za prodaju je i zagrebački Super Konzum Radnička, ali i Mercator Šiška, njihov najveći prodajni objekt u Sloveniji i svojevrstan simbol, javlja slovenski 24ur.

I Konzum Radnička i Mercator Šiška bili su uvršteni među 15 najboljih trgovina svijeta po preporuci IGD, vodeće strukovne organizacija na području trgovine

Ključni cilj Mercatora je sanacija dugova koji, prema posljednjim podacima, iznose 850 milijuna eura. Vrijednost nekretnina koje prodaju je 1,4 milijarde eura. Iz Mercatora nisu želje procijeniti koliko bi uistinu novca mogli dobiti za svoje centre, kažu samo da su potencijalnim kupcima poslali ponude. 

Slovenski mediji ističu i mogućnost dolaska Rusa jer je Sberbank navodno, u zamjenu za oprost duga Agrokora, zahtijevala 70 posto udjela u Mercatoru. No, pitanje je što bi Rusi zaista dobili s Mercatorom ako ta kompanija rasproda svoje najveće trgovačke centre.

Konzum će ostati u Radničkoj?

Na mjestu Super Konzuma Radnička, do prodaje Mercatora Agrokoru, bio je Mercatorov trgovački centar. Jutarnji list doznaje kako prodaja neće ugroziti Konzum ni zaposlene u njemu, odnosno Konzum i Mercator će nastaviti poslovati u tim nekretninama i nakon prodaje, uz tržišne uvjete najma. 

Čak i ako Konzum ne kupi te nekretnine i dalje će ih nastaviti unajmljivati po tržišno prihvatljivim opcijama i navodno neće doći do ugrožavanja tog maloprodajnog lanca.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • purger2017 03.03.2018.

    čudim se da se branitelji nisu javili da i njima treba prepisati udio u vlasništvu agrokora, a što se tiče radnika u konzumu oni ne strahuju za posao jer imam poznanika što radi u konzumu i njima je zapravo problem manjka radne snage u svim područnim regijama. Ljudi već 2-3 god masovno odlaze u plodine, kaufland, spar i to doslovno cijele garniture dućana (šefovi i voditelji po odijelima). Čak razmišlaju i zvati ljude koji su otišli u mirovinu natrag na posao.

  • 06.02.2018.

    Pa dajte vise prodavajte muda pod bubrege vanjskim ljudima,nama je dosta muda za rucak....sve sta vrijedi u lijepoj njihovoj i sta je ostalo ce ovi veleizdajnici prodat

  • grigor_1 06.02.2018.

    bilo je pitanje dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare