Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
32 komentara

Uvršten među najbolje: Prodaje se Super Konzum u Radničkoj

Slovenski mediji ističu i mogućnost dolaska Rusa jer je Sberbank navodno, u zamjenu za oprost duga Agrokora, zahtijevala 70 posto udjela u Mercatoru. No, pitanje je što bi Rusi zaista dobili

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
32 komentara

Mercator je započeo rasprodaju 17 svojih trgovačkih centara od čega osam u Sloveniji i četiri u Hrvatskoj dok su ostali u BiH. Na popisu za prodaju je i zagrebački Super Konzum Radnička, ali i Mercator Šiška, njihov najveći prodajni objekt u Sloveniji i svojevrstan simbol, javlja slovenski 24ur.

I Konzum Radnička i Mercator Šiška bili su uvršteni među 15 najboljih trgovina svijeta po preporuci IGD, vodeće strukovne organizacija na području trgovine

Ključni cilj Mercatora je sanacija dugova koji, prema posljednjim podacima, iznose 850 milijuna eura. Vrijednost nekretnina koje prodaju je 1,4 milijarde eura. Iz Mercatora nisu želje procijeniti koliko bi uistinu novca mogli dobiti za svoje centre, kažu samo da su potencijalnim kupcima poslali ponude. 

Slovenski mediji ističu i mogućnost dolaska Rusa jer je Sberbank navodno, u zamjenu za oprost duga Agrokora, zahtijevala 70 posto udjela u Mercatoru. No, pitanje je što bi Rusi zaista dobili s Mercatorom ako ta kompanija rasproda svoje najveće trgovačke centre.

Konzum će ostati u Radničkoj?

Na mjestu Super Konzuma Radnička, do prodaje Mercatora Agrokoru, bio je Mercatorov trgovački centar. Jutarnji list doznaje kako prodaja neće ugroziti Konzum ni zaposlene u njemu, odnosno Konzum i Mercator će nastaviti poslovati u tim nekretninama i nakon prodaje, uz tržišne uvjete najma. 

Čak i ako Konzum ne kupi te nekretnine i dalje će ih nastaviti unajmljivati po tržišno prihvatljivim opcijama i navodno neće doći do ugrožavanja tog maloprodajnog lanca.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message