To je to što me zanima!

Užas u Afganistanu: Talibani odrubili glavu odbojkašici i fotografije objavili na internetu

Prema talibanskoj interpretaciji šerijatskog zakona, ženama nije dozvoljeno baviti se sportom. Njezin odbojkaški trener rekao je da su sve odbojkašice iz kabulskog kluba očajne i u strahu zbog vijesti
Vidi originalni članak

Talibani su ranije ovog mjeseca ubili mladu afganistansku odbojkašicu Mahjabin Hakimi. Odrubili su joj glavu, a onda fotografije objavili na društvenim mrežama. Za smrt se saznalo tek kada su militanti zaprijetili njezinoj obitelji da nikome ne kažu što se dogodilo, piše The Persian Independent.

G20 ŽELI POMOĆI Talijanski premijer: Afganistanu ćemo pomoći s krizom, čak i ako to znači suradnju s Talibanima

Njezin odbojkaški trener rekao je da su sve odbojkašice iz kabulskog kluba očajne i u strahu zbog vijesti. Zbog dolaska talibana na vlast bile su prisiljene otići i preseliti se na nepoznata mjesta. 

Prema talibanskoj interpretaciji šerijatskog zakona, ženama nije dozvoljeno baviti se sportom, imati posao ili se obrazovati. Oni koji ne poštuju zakon očekuje mučenje i smrt.

AFGANISTAN Talibani pristali - djecu će opet cijepiti protiv dječje paralize

Afganistanska ženska odbojkaška reprezentacija zamolila je međunarodne organizacije da ih izvuče iz zemlje.

Zahra Fayazi, članica seniorskog odbojkaškog tima koja je uspjela pobjeći u Veliku Britaniju u kolovozu rekla je da su talibani ubili njezinu suigračicu, piše BBC.

'PRIJATELJSKA POLITIKA' Moskva, Peking i Teheran pozivaju na suradnju s talibanima radi "stabilnosti"

- Igrači su morali odseliti. Čak su zakopali svu sportsku opremu kako bi spasila sebe i svoju obitelj. Nisu htjeli da ih išta povezuje sa sportom. Strah ih je.

Idi na 24sata

Komentari 141

  • crazy mind 22.10.2021.

    strasno, koliki idiot moras biti da ubijas u ime "boga"

  • Dalibor0704 22.10.2021.

    Hitno uspostavite diplomatske odnose sa režimom i pošaljite milijun tona humanitarne pomoći i 25 milijardi $. Takvi pravovjerni zaslužuju svu moguću pomoć svijeta. Nadam se da će UN platiti ponovno oštrenje onoga čime su joj odrezali glavu.

  • Ekscem 22.10.2021.

    Nije htjela obući domaći dres ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare