To je to što me zanima!

Užas u Meksiku: Djevojčicu su krstili, a onda se urušila crkva

MEKSIKO: Djevojčica je primila sakrament krštenja u Atzali, gradiću u saveznoj državi Puebla, a zatim je tlo počelo podrhtavati i crkva se urušila. U crkvi je pronađeno 11 žrtava, od kojih četvero djece...
Vidi originalni članak

Najmanje 220 osoba smrtno je stradalo u snažnom potresu magnitude 7.1 po Richteru koji je u utorak pogodio središnji dio Meksika, među kojima 21 dijete u urušavanju škole u glavnom gradu, objavila je vlada u srijedu.

- Približno 117 osoba izgubilo je život u gradu Ciudad de Mexico, 39 u saveznoj državi Puebla, 55 u Morelosu, 12 u Mexicu te jedna u Gerreru, priopćeno je.

Među poginulima je puno djece, a jedna žrtva imala je tek tri mjeseca. Djevojčica je primila sakrament krštenja u Atzali, gradiću u saveznoj državi Puebla, a zatim je tlo počelo podrhtavati i crkva se urušila.

Prema informacijama iz lokalnih novina, u crkvi je pronađeno 11 žrtava, od kojih četvero djece, a troje preživjelih osoba naknadno je preminulo u bolnici. Preživio je jedino svećenik.

Utrka s vremenom: 'Vidjeli smo ruke djevojčice pod ruševinama'

Spasioci u Meksiku u četvrtak su bili u utrci s vremenom u potrazi za 12-godišnjom djevojčicom pod ruševinama škole srušene u razornom potresu koji je pogodio zemlju u utorak poslijepodne.

Uspjeli su uspostaviti komunikaciju s djevojčicom koja je identificirana kao Frida Sofia. Ranije su kazali kako su vidjeli njezinu ruku kako izviruje iz ruševina i na pitanje je li živa micala je prstima, prenijela je Televisa.

Iz ruševina škole dosad je izvučeno 21 truplo učenika i četiri odrasle osobe. Roditelji nestalih učenika ne gube nadu nakon što su jedan učitelj i dva učenika poslali tekstualne poruke ispod ruševina škole.

Spasitelji sporo napreduju kako ne bi izazvali daljnje urušavanje škole na žrtve i operacija traje više od 14 sati.

- Snažno se nadamo da ćemo neke spasiti, kaže dobrovoljac David Porras, koji pomaže u potrazi u ruševinama škole koju su pohađala djeca u dobi od tri do 14 godina.

Dosad je iz ruševina širom zemlje izvučeno više od 50 preživjelih.

Samo u Ciudad de Mexicu srušile su se 52 zgrade i stradale su 102 osobe, dok je njih 135 izgubilo život u susjednim državama. Ozlijeđeno je oko 1900 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • andrija 2 21.09.2017.

    To je zato jer crkva već odavno nije Božija kuća

  • škver 21.09.2017.

    Naše su građene za vječnost!!

  • Battler 21.09.2017.

    Ima boga

Komentiraj...
Vidi sve komentare