To je to što me zanima!

Užas u Zagrebu: Djevojčica se ubola na narkomansku špricu

Od ulaska virusa u tijelo pa do pojave prvih simptoma, kod primjerice hepatitisa B, treba proći od 6 do 16 tjedana. Tako da će roditelji dobiti prave nalaze tek tri mjeseca nakon što se djevojčica ubola
Vidi originalni članak

Petogodišnja djevojčica se 13. rujna na igralištu ispred dječjeg vrtića Tratinčica u zagrebačkim Dugavama ubola na vrh igle odbačene narkomanske šprice. Djevojčica je ozlijedila kažiprst lijeve ruke i istoga dana zbrinuta u bolnici, a uznemireni roditelji još čekaju određene medicinske nalaze te i dalje strepe je li njihova kći zaražena, javlja Jutarnji list.

Navodno su osnovni nalazi bili u redu, no zbog vremena inkubacije oni ne govore ništa. Naime, od ulaska virusa u tijelo pa do pojave prvih simptoma, kod primjerice hepatitisa B, treba proći od 6 do 16 tjedana. Tako da će roditelji dobiti prave nalaze tek tri mjeseca nakon što se djevojčica ubola.

Roditelji su razočarani izostankom reakcija u vrtiću, ali i u Gradu. Vrtić se, naime, nalazi u prizemlju stambene zgrade na adresi Svetog Mateja 73 i nije ograđen, odnosno nema kontroliran prostor za igru.

Cijeli slučaj odmah je prijavljen ravnateljici, ali i nadležnim gradskim tijelima, prije svega Uredu za obrazovanje, kako bi se hitno osigurao adekvatan i kontroliran prostor koji bi djeca mogla koristiti za igru, poput onoga u kojem borave djeca smještena u zgradi centralnog objekta DV-a Tratinčica. Međutim, iz Gradske uprave na njihove molbe nije bilo nikakvog odgovora.

- Nikakve komunikacije u vezi s tim sa mnom nije bilo. Ispričavam se roditeljima. Odmah ćemo posjetiti vrtić i ugraditi ogradu i videonadzor - rekao je gradonačlenik Milan Bandić, javlja Jutarnji.

No, čini se da postavljanje ograde oko jednog vrtića neće riješiti problem sve većeg broja odbačenih igala i šprica koje predstavljaju opasnost za sve prolaznike, a ponajviše djecu.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • ivy1707 27.10.2017.

    Sve na Goli otok pa nek se tam pikaju i krepaju gamad narkomanska!!!

  • IvančicaMaković 27.10.2017.

    A kad je ne tako davno bilo rijeci o ogradivanju igralista onda se hrpa roditelja bunila da im djeca nisu zivotinje...uostalom ni to ne bi pomoglo...prije svega nauciti dijete da nista ne dira

  • Archangel711 27.10.2017.

    Koji ste vi čobani. A da djecu naučite da se sa poda ne kupi svakakvo sranje, nebi se čudio da se u nos piknula. Posjednite djecu za stol pokažite im slike šprice, igle, opuška, psečeg govna, letke hdz sdp i objasnite da se to ne dira

Komentiraj...
Vidi sve komentare