Obavijesti

News

Komentari 68

Užas u Zagrebu: Djevojčica se ubola na narkomansku špricu

Od ulaska virusa u tijelo pa do pojave prvih simptoma, kod primjerice hepatitisa B, treba proći od 6 do 16 tjedana. Tako da će roditelji dobiti prave nalaze tek tri mjeseca nakon što se djevojčica ubola

VIDEO

Petogodišnja djevojčica se 13. rujna na igralištu ispred dječjeg vrtića Tratinčica u zagrebačkim Dugavama ubola na vrh igle odbačene narkomanske šprice. Djevojčica je ozlijedila kažiprst lijeve ruke i istoga dana zbrinuta u bolnici, a uznemireni roditelji još čekaju određene medicinske nalaze te i dalje strepe je li njihova kći zaražena, javlja Jutarnji list.

Navodno su osnovni nalazi bili u redu, no zbog vremena inkubacije oni ne govore ništa. Naime, od ulaska virusa u tijelo pa do pojave prvih simptoma, kod primjerice hepatitisa B, treba proći od 6 do 16 tjedana. Tako da će roditelji dobiti prave nalaze tek tri mjeseca nakon što se djevojčica ubola.

Roditelji su razočarani izostankom reakcija u vrtiću, ali i u Gradu. Vrtić se, naime, nalazi u prizemlju stambene zgrade na adresi Svetog Mateja 73 i nije ograđen, odnosno nema kontroliran prostor za igru.

Cijeli slučaj odmah je prijavljen ravnateljici, ali i nadležnim gradskim tijelima, prije svega Uredu za obrazovanje, kako bi se hitno osigurao adekvatan i kontroliran prostor koji bi djeca mogla koristiti za igru, poput onoga u kojem borave djeca smještena u zgradi centralnog objekta DV-a Tratinčica. Međutim, iz Gradske uprave na njihove molbe nije bilo nikakvog odgovora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nikakve komunikacije u vezi s tim sa mnom nije bilo. Ispričavam se roditeljima. Odmah ćemo posjetiti vrtić i ugraditi ogradu i videonadzor - rekao je gradonačlenik Milan Bandić, javlja Jutarnji.

No, čini se da postavljanje ograde oko jednog vrtića neće riješiti problem sve većeg broja odbačenih igala i šprica koje predstavljaju opasnost za sve prolaznike, a ponajviše djecu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu Vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu Vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke