To je to što me zanima!

Užas zbog kapi za oči u SAD-u: Jedan preminuo, osmero ljudi je oslijepilo, 4 ostalo bez očiju...

Većina pacijenata je potražila pomoć liječnika zbog bola u očima, crvenila, zamućenog vida, iscjetka i drugih simptoma koristila je kapi za oči i umjetne suze
Vidi originalni članak

U Americi je otkriveno da 68 ljudi u 16 saveznih država ima niz simptoma koje je prouzročila rijetka bakterija Pseudomonas aeruginosa zbog kapi za oči.

BESPLATNE VJEŽBE S TRENEROM Projekt Zeleni recept: Liječnici će pacijente slati na vježbanje

- Kapi za oči mogu biti smrtonosne - upozorio je američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

- Većina pacijenata je potražila pomoć liječnika zbog bola u očima, crvenila, zamućenog vida, iscjetka i drugih simptoma koristila je kapi za oči i umjetne suze -  objavio je CDC, te dodali kako je jedan čovjek preminuo, osmero ih je oslijepilo, a liječnici su kod četiri čovjeka morali kirurški ukloniti oči, prenosi BBC

Liječnici najavili prosvjed za sutra 'Nedostaje nam 2000 liječnika i 4000 sestara, pacijenti na pretrage čekaju i do 600 dana'

Za uzrok tegoba su znanstvenici sumnjali u deset različitih vrsti kapi za oči. U siječnju je CDC upozorio ljude da prestanu koristiti umjetne suze EzriCare i Delsam Pharma. Nakon službene preporuke američke Uprave za hranu i lijekove (FDA), Global Pharma, kompanija koja proizvodi te dvije vrste kapi za oči, objavila da povlači proizvode s polica.

Prošli tjedan FDA je objavila povlačenje s polica kapi za oči koje distribuiraju i druge dvije kompanije, Pharmedica i Apotex.

NOVE PROMJENE Beroš najavio nacionalni program za mlade liječnike! Evo o čemu se radi i što očekivati

Testiranjem su pronađene bakterije u bočicama koje su koristili pacijenti s upalom. Trenutačno se testiraju druge, neotvorene bočice kako bi se utvrdilo je li došlo do kontaminacije bakterijom tijekom procesa proizvodnje. Riječ je o američkim kompanijama s proizvodnjom u Indiji.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Dxd 17.03.2023.

    Čudi me to. Proizvedeno u Indiji, a svi znamo da se tamo strogo poštuju higijenski i ekološki standardi . Žao mi je stradalih, ali moram to usporediti kad je u ZG tvornici poluvodiča neki partijski namješten šef u proizvodnji odlučio štedjeti na demineraliziranoj vodi , pa je korištena  voda iz vodovoda. Bilo je preko 99% škarta ,a taj drug je napredovao u službi , ak se ne varam .

  • EmilCandor 17.03.2023.

    Imao sam slično iskustvo nakon operacije oka. Obnevidio sam od kreme koju mi doktorica prepisala. I nisam bio jedini. Srećom prestao sam koristiti nakon tri dana.  Doktorica to nije htjela komentirati sa mnom, mada su svi simptomi  pisali u uputi lijeka, kao nuspojave. 

  • lolo-hip 17.03.2023.

    žao mi je što Pfizer nije među tim kompanijama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare