To je to što me zanima!

Užasi hrvatskih bolnica: 'Starije pacijente i rodilje tretiraju kod nas na najgore moguće načine'

Ministar želi kazneno progoniti one koji ukazuju na propuste, a prekršajno one koji ih čine. Godinama se upozorava na loš odnos prema rodiljama i starijima. Ništa se ne mijenja
Vidi originalni članak

Javnost su zgrozile fotografije starijih pacijentica iz dvije hrvatske bolnice, jedna je snimljena u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", na njoj se vidi baka (89) kako leži zavezanih ruku u zraku. Druga je fotografija iz sisačke Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić", a na njoj se vide dvije starije pacijentice kako leže na istom krevetu, naslonjene jedna na drugu. U međuvremenu je jedna od tih pacijentica preminula.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 10

  • Voxpopuli_7 16.05.2023.

    Kako tužno da na odjelu gdje su rodilje koje peru hormoni nakon iscrpljujućih porođaja servisiraju mahom živčane, frustrirane sestre.Naravno da nisu sve takve, ali iskustvo mnogih žena je bas razočaravajuće i porazno.

  • melin51 16.05.2023.

    U Hrvatskoj tko ima para taj ima i medicinsku skrb primjerenu ljudima a tko nema para taj žali da nije životinja jer bi imao bolji tretman kod veterinara.

  • Miovil 16.05.2023.

    To je katastrofa.Ispada da se ljudi najnehumanije ponašaju upravo u zdravstvu a zapravo bi u Zdr.institucijama trebao vladati humanizam,ljubaznost i poštovanje.Posebni prema rodiljama mora biti vrhunska pažnja od onog portira do ravnatelja pa i ministra pa i Premiera.Možda bi bilo rješenje ako dođe do bilokakvih pritužbi da naknadno polažu ispite pa čak vraćanje diploma.Jer to ih sigurno nisu učili profesori da tako postupaju.Takvih pojava je stvarno previše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare