To je to što me zanima!

Uzbudljivi dani za maturante: U petak Norijada, a onda matura, ovdje provjerite datume ispita

Proslave će biti organizirane po gradovima, u Zagrebu šarena povorka kroz grad, Varaždinci slave tri dana, Osječani plešu qadrillu, a Riječani peku palačinke
Vidi originalni članak

U petak, 26. svibnja, maturantima je službeno zadnji dan srednjoškolskog obrazovanja, te će ga tradicionalno diljem Hrvatske proslaviti Norijadom, koja se uglavnom sastoji od povorke i zajedničkog okupljanja na gradskim trgovima i parkovima uz glazbu i ples.

Varaždinci tradicionalno zadnji dan školske godine slave tri dana, pa će od 24. do 26. svibnja biti organiziran program "Maturantika 2023", kad će otplesati quadrillu, francuski dvorski ples, koji se istodobno pleše u mnogim gradovima svijeta. A u Rijeci "Dizajneri časte!". To je naziv već tradicionalne humanitarne akcije maturanata Građevinske tehničke škole Rijeka. Umjesto gađanja brašnom, ispeći će palačinke, koje će prodati, a novac će donirati u humanitarne svrhe. Osječki maturanti proslavit će plesom quadrilla na Trgu Ante Starčevića. 

Već sljedeći tjedan započinju ispiti državne mature. Prvi će biti ispit materinskih jezika nacionalnih manjina, u srijedu 31. svibnja, a u petak 2. lipnja piše se engleski jezik. Druga dva obavezna ispita, hrvatski jezik i matematika pišu se krajem lipnja. Hrvatski test i sažetak piše se 26. lipnja, esej 27. lipnja. Od ove godine svi učenici pišu istu razinu hrvatskog. Obje razine matematike pišu se 28. lipnja.

U nastavku donosimo pregled svih datuma za ispite u prvom roku:

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare