To je to što me zanima!

Uzeli mu vozačku i platio 6000 kn za nesreću u kojoj nije bio

Policija i prekršajni sud u Buzetu Alena su okrivili da je u ožujku 2009. navečer sa svojim Fordom na cesti kraj Buzeta pijan sletio s ceste prevrnuvši se na krov
Vidi originalni članak

Osudili su me ni krivog ni dužnog da sam pijan sletio s ceste iako sam u to vrijeme bio na poslu. Ovo nema ni u urnebesnoj komediji.

Tužit ću državu, sud i policiju te ići do Strasbourga da dokažem da nisam kriv, ogorčen je Alen Halilović (31) iz Umaga koji tvrdi da ga je Prekršajni sud u Buzetu nepravedno osudio zbog prometne nesreće. Ogorčeni Alen priča nam kako je nesreću skrivio njegov mlađi brat Sanel (27), a ne on, zbog čega je ostao bez 6000 kuna i vozačke dozvole na osam mjeseci.

Policija i prekršajni sud u Buzetu Alena su okrivili da je u ožujku 2009. godine u večernjim satima sa svojim Fordom na cesti kraj Buzeta pijan sletio s ceste prevrnuvši se na krov. Pune četiri godine Alen dokazuje da nije kriv on nego njegov brat. Nakon odbijene žalbe Alen je pokrenuo ustavnu tužbu žaleći se na nepravično suđenje, poriče krivnju i tvrdi da se u vrijeme nesreće nalazio na poslu. To je potvrdio i njegov poslodavac na sudu.

- Moj brat Sanel se na mjestu nesreće lažno predstavio. Policajcima je rekao da ne može do dokumenata u vozilu na krovu i da se zove Alen. Povjerovali su mu bez provjere. Brat me je zvao da dođem po njega, ali sam radio pa je po njega došao naš zajednički prijatelj Marko Momić, ali ga sudac nije želio saslušati – govori Alen i dodaje kako brata više i ne smatra bratom.

Marko Momić nam je ovu priču potvrdio, dok Sanel nije bio raspoložen za komentar. Kaže kako je sve rekao na sudu.

- Brat je sucu priznao da je on vozio. Međutim, nije mu povjerovao. Mislim da je sud na moju štetu štitio policajce koji su pogriješili jer nisu utvrdili identitet vozača. Imao sam 30 svjedoka da sam tada bio na poslu i nikoga nisu saslušali - priča nam ogorčeni Alen. Ističe kako postoji i snimka i potvrda s posla da je u vrijeme nesreće radio, ali sud to nije uvažio.

- Osuđen sam bez mogućnosti obrane saslušanjem ključnih svjedoka uz obrazloženje da ih je previše i da bi postupak išao unedogled – negoduje zbog svega Alen.

Iz Prekršajnog suda poručili su nam samo kako je Alen osuđen i da je njegova žalba odbijena.

Idi na 24sata

Komentari 293

  • Franjo Veliki 31.12.2013.

    Ovaj slučaj je jedinstven za pravosuđe koje radi po nalogu a ne po dokazima i savjesti.

  • SlavenKuzmić 30.12.2013.

    Ili su braća samo osmislili scenarij da se izvuku iz kazne, zbog nekakvih, ajde recimo, da se ne zna ustvari tko je kriv i da prijava padne u vodu... Vise sreće drugi put...

  • optimistika 30.12.2013.

    Da je brat tako dobar i Bog bi ga imao.. he he...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare