To je to što me zanima!

Uzeo je 35.000 kuna iz banke: Na izlazu ga zaustavio zaštitar

Davorin Petrović (71) u siječnju je ušao u OTP banku u samom centru Zagreba i zaposlenici zaprijetio improviziranom napravom. Dala mu je oko 35.000 kuna, no na izlazu ga je zadržao zaštitar
Vidi originalni članak

Kriv sam i žao mi je zbog svega, ni sam ne znam što mi je bilo. I mene je šokiralo, govorio je Davorin Petrović (71) na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Teretili su ga da je 24. siječnja ove godine pokušao orobiti OTP banku u Preobraženskoj ulici u samom centru Zagreba. Umirovljenik, koji se nikada ranije nije ogriješio o zakon, u banku je ušao točno u podne. Lice je djelomično sakrio crnom šiltericom i kariranim šalom koji je navukao do nosa.

Na šalter je odložio improviziranu napravu, koja je djelatnici trebala izgledati kao bomba, i tražio novac. Kasnije se ispostavilo da je riječ o Samsungovom mobitelu, koji je povezao s baterijom, omotao u aluminijsku foliju i zalijepio samoljepljivom trakom. 

Zaposlenica mu je dala oko 35.000 kuna te se Davorin s plijenom zaputio van. No, na izlaznim vratima zaustavio ga je zaštitar i zadržao do dolaska policije. Ni u svojoj obrani na sudu Davorin nije objasnio što ga je nagnalo na takav očajnički čin kao ni za što mu je trebao novac. Tek je rekao da su mu, nakon te nesretne pljačke, svi okrenuli leđa te da se potpuno posvetio vjeri zbog čega ide i na duhovnu obnovu.

Psihijatrijsko vještačenje pokazalo je da je u trenutku pljačke bio bitno smanjeno ubrojiv, što je sud također uzeo u obzir prilikom odmjeravanja kazne. Nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora, no kazna mu je zamijenjena uvjetnom uz rok kušnje od tro godine. Znači da neće u zatvor ako u tom periodu ne počini novo kazneno djelo. Olakotne okolnosti bile su mu životna dob, neosuđivanost, te činjenica da je priznao zločin i iskreno se pokajao. Upravo zbog priznanja, postupak je bio završen u vrlo kratkom roku te nije bilo potrebe za saslušavanjem svjedoka. Sud mu je izrekao i mjeru obveznog ambulantnog psihijatrijskog liječenja. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Jackal1 16.05.2018.

    Na duhovnoj obnovi ce se bas obnovit,tamo je simonica i ekipa a te katekumene vode moralno upitne osobe ,kad sam shvatio kakve protuhe ližu oltare i odlaze na duhovne obnove i hodocasca onda sam i shvatio da je Bog jedno a crkva drugo.Crkva nas uci da je za pravog katolika nuzno odlaziti na mise,a to nije istina,za katolika je nuzno birati ono sta je dobro i sta je od Boga,od Boga sigurno nije licemjerje i propaganda na misnom slavlju,kao niti obilni milodari

  • Anon Ymus 16.05.2018.

    Pljackasi su sa druge strane saltera...

  • volimpršut 16.05.2018.

    Jakog li pljačkaša i velike love...

Komentiraj...
Vidi sve komentare