To je to što me zanima!

Uzgajali kanabis u Austriji: Uzgoj je vodila Hrvatica (39)

Ulična vrijednost droge je 1,23 milijuna eura. Za potrebe improvizirane plantaže kanabisa članovi bande potrošili su dosta struje i ostali dužni 110.000 eura dobavljačima struje
Vidi originalni članak

Austrijska policija objavila je da su uhitili i istražili osam članova narko-bande za koje se sumnja da su uzgojili čak 113 kilograma kanabisa u Beču i Donjoj Austriji.

Ulična vrijednost droge je 1,23 milijuna eura. Za potrebe improvizirane plantaže kanabisa članovi bande potrošili su dosta struje i ostali dužni 110.000 eura dobavljačima struje.
Policija je priopćila da je vođa bande 48-godišnji državljanin BiH koji je uhićen u lipnju, piše Kleine Zeitung.

Sve je počelo u studenom 2017. godine kada je policija otkrila jak miris kanabisa u kući u gradiću Deutsch-Wagram (okrug Gänserndorf), a u podrumu je pronađeno 350 biljaka.

Istraga je pokazala da je uzgoj kanabisa vodila 39-godišnja Hrvatica koja je u travnju uhapšen u Beču. 
Njezin pomagač, 52-godišnji državljanin BiH, uhićen je u svibnju na hrvatsko-slovenskoj granici i izručen je Austriji. Policija je zatim u stanu koji su Hrvatica i Bosanac ilegalno iznajmili u Beču pronašla i uhitila državljanina Srbije dok je pakirao drogu.

Na kraju je izvedena akcija u skladištu u bečkom Ottakringu, gdje je pronađeno 1.300 biljaka kanabisa, a uhićen je 31-godišnji Hrvat. Regionalna policija Donje Austrije priopćila je da su istragom obuhvaćene još tri osobe pod sumnjom za proizvodnju i trgovinu drogom. Svi su prijavljeni tužiocu u Korneuburgu.

Foto: Ilustracija

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • jo2hn8ny 02.11.2018.

    A da nije slučajno državljanka Republike Hrvatske? Naše nisu tolikog poduzetničkog duha.

  • IgorHutinec 02.11.2018.

    A srbin pakirao e to su bili onda ekstra paketi. . .jebiga šteta za pad. . .

  • mrTrobec 02.11.2018.

    Što nisu tražili poticaje pa ne bi ostali dužni za struju

Komentiraj...
Vidi sve komentare