To je to što me zanima!

Uzgajivač iz Zagorja u kolekciji ima vrijedan primjerak goluba

Neprocjenjiv: Norveškog letača nigdje se ne može kupiti jer je riječ o vrsti koja se teško razmnožava, no Ivan Malogorski iz Radoboja vjeruje da će uspjeti i u tome
Vidi originalni članak

Ivan Malogorski (43) iz Radoboja kraj Krapine goluba je slučajno pronašao na stočnom sajmu u Mađarskoj i kupio ga.

Prodavač je imao par, no bio je neupućen o kakvim pticama je riječ i prodao ih je za oko 750 kuna. Ivan sad planira pokrenuti uzgoj.

- Osim norveškog letača imam još i perikere u svim bojama, više od 150 paunaša, zlatne fazane i mnoge druge vrste peradi. Zatim su tu kamerunske minijaturne koze i više od 700 životinja, pokazuje Ivan svoje carstvo. Kaveze je sagradio vlastitim rukama, kao i većinu ZOO parka koji će uskoro dovršiti. Još mu je ostalo iskopati umjetno jezero za patke i labudove. Ondje će životinje imati više prostora i obilje trave, a uskoro mu stižu konji za terapijsko i rekreativno jahanje te stado srna.

- Kod mene niti jedna životinja s ranča nikada nije završila u loncu i ovdje sve umiru prirodno, od starosti - hvali se dodajući kako je većinu ljubimaca kupio i uvezao iz inozemstva, iz Njemačke i Mađarske. ZOO neće biti otvoren za javnost, iako to još nije definitivno odlučio.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zloča21 28.08.2013.

    konačno pozitivni članak za zagorje u 24 sata, obično samo crna kronika... a ovome gospodinu želim svu sreću u daljnjem uzgoju :)

  • 28.08.2013.

    Ima li dotični gospodin potrebne dozvole i uvjete za zoo-vrt i držanje divljih životinja?

  • Mate55_1 27.08.2013.

    Svaki hobi je za divljenje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare