To je to što me zanima!

Uživo iz Zagreba: Ruski hakeri objavili tisuće snimki kamera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Snimke uživo s tisuća nezaštićenih webkamera objavljene su danas na portalu Insecam. Navodno su za pogled u tuđe spavaće i dječje sobe te urede krivi Rusi
Vidi originalni članak

Snimke uživo s tisuća nezaštićenih webkamera objavljene su danas na portalu Insecam. Navodno su za pogled u tuđe spavaće i dječje sobe te urede i gimnastičke dvorane krivi ruski hakeri. Objavili su snimke iz 200-tinjak zemalja.

Napisali su da im je cilj bio pokazati kako je lako 'provaliti' ih ako su vlasnici ostavili šifru za spajanje na internet koju su dobili kad su kupili uređaj, a to je obično '12345'. Oni su hakirali isključivo takve kamere. 

- Jedino što trebate napraviti da biste svoju ‘javnu’ webkameru maknuli s ove stranice i učinili je privatnom jest da promijenite inicijalni password na uređaju za spajanje na Internet, napisali su i dodali da je to što su učinili posve legalno. 

Kako piše  Jutarnji list u Zagrebu je hakirana jedna kamera koja je snimala niz zgrada. Najviše ih je hakirano u SAD-u, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • ojdimidojdimi 21.11.2014.

    vjerovatno su najsposobniji.....................................

  • rearea 21.11.2014.

    niš novo, samo ću morat pazit na make up i da mi je kuća pospremana...mogla bi ih još zamolit da mi pripaze na psa, šta radi, dok me nema doma :D

  • Lina39 21.11.2014.

    Besplatna reklama za Mikijeb Zagreb !

Komentiraj...
Vidi sve komentare