To je to što me zanima!

Otvoreno osam novih punktova za cijepljenje u Zagrebu: Velike su gužve u Runjaninovoj

Uz cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu počinje masovno cijepljenje po kvartovima u domovima zdravlja na osam lokacija od 14 do 20 svaki dan, pa i vikendom
Vidi originalni članak

Uz cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu i dva punkta HZJZ-a od danas počinje i masovno cijepljenje po kvartovima u Domovima zdravlja na osam lokacija od 14 do 20 svaki dan, pa i vikendom. 

UŽIVO: Na novom punktu za cijepljenje u Zagrebu 

Velike su gužve na novom punktu Doma zdravlja Centar u Runjaninovoj ulici. Brojni građani došli su se cijepiti, a kolona od nekoliko stotina građana se stvorila i prije nego što se sam punkt otvorio. Brojni građani pohrlili su po svoju dozu zaštite, većinom oni koji su se na cijepljenje odlučili tek sada. 

- Ranije sam bila neodlučna, nisam bila sigurna. Malo sam se bojala. Sad sam došla na prvu dozu kako bih se zaštitila, ali i moram zbog uvođenja potvrda  - ispričala nam je jedna Zagrepčanka koja u redu čeka već sat vremena. 

PODACI LOKALNIH STOŽERA U Zagrebu 1110 novooboljelih, 7258 aktivnih slučajeva zaraze

Drugi stariji građanin ispričao nam je kako se ne bi cijepio, ali da sad mora zbog uvođenja potvrda.

- To je prisila, ali što da radim - kaže dodajući kako ne bi mogao ništa obavljati bez Covid potvrde. 

A one se, podsjetimo, uvode od 15. studenog u državne  javne službe, kako za zaposlenike, tako i sve građane koji ulaze u te institucije. 

- Došla sam ovdje u 12.30, znala sam da će biti gužva pa sam došla ranije - rekla nam je Zagrepčanka koja je došla po treću dozu. 

Neki građani su se požalili i na organizaciju. Kažu kako u istom redu čekaju i oni koji su došli na prvu i oni koji su došli po treću dozu. 

PROTIV KORONE Osam novih punktova za cijepljenje: Evo gdje se sve možete cijepiti u Zagrebu

- Ima ljudi kojima je teško stajati na nogama i čekati treću dozu. Organizacija je sramota - poručila je građanka. 

 Užasno je ovo da mi koji idemo primiti treću dozu čekamo s ovima koji idu primiti prvu. Taj dio je kaotičan i nije u redu - kaže nam Zagrepčanin (75) koji strpljivo čeka nakon dvije doze AstraZenece i treću dozu za podizanje zaštite.

Nervoza u redu za cijepljenje 

Drugi oko njega, njegova generacija, baš i nisu toliko strpljivi. Pa je od nervoze došlo i do rasprave jer je većina do sad čekala svoju prvu dozu zbog čega na punktovima dolazi do ogromnih redova.

- Ja sam ona stara garda, koju ne treba nagovarati na cjepivo. Odmah sam se cijepio u veljači, u svibnju primio drugu dozu i sad nakon šest mjeseci čekam treću. Nisam se bojao jer se nemam čega bojati, pa čitav život se cijepim protiv ovoga ili onoga - kaže još ovaj smireni gospodin. 

Razmak, držite razmak, maske na lice, uvodila je reda sestra.

- Nevjerojatno mi je da ste do sad čekali da se cijepite. I sad su vam svi drugi krivi što morate čekati? I onda još i ja s vama moram čekati u poznim godinama, koja sam svoje dvije doze primila kad je trebalo - poručila je starija Zagrepčanka mlađoj ispred sebe. 

Cijepljenje u Zagrebu moguće je i u sedam ljekarni, ali uz prethodnu najavu.

Novi punktovi otvoreni su na idućim lokacijama: 

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - CENTAR

  • Runjaninova 4
  • Lučko, Lučko 2 a
  • Šestine, Šestinska cesta 1

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - ISTOK

  • Sesvete, Ninska 16
  • Dubrava - Trnava, Resnički put 81

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - ZAPAD

  • Gajnice, Ulica Kerestinačkih žrtava 31
  • Špansko, Trg Ivana Kukuljevića 1
  • Prečko, Prečko 2 a

 

Idi na 24sata

Komentari 294

  • Jadna drzavo !!! 10.11.2021.

    Koliko znam,svi Ce se trebati od 1 u drzavnim firmama cjepiti,ajde dobro ove glavonje iz HDZ ( kupljene duse) ali zasto prisilom tjerate policajce,a pogotovo pocetnike to mi nije jasno,gdje su prava??

  • regma 09.11.2021.

    a nema se gdje testirati ceka se po 7 dana

  • ceralaz 09.11.2021.

    cijepljeni manje umiru nego necijepljeni i s tim u vezi po ustavu država ima pravo zaštititi život , manje je manje , bilo koja sloboda ljudskih prava tu pada u vodu i kako god tko mislio nema nitko pravo ugroziti zdravlje po cijenu njegovog života a svojim necjepljenjem... I tu je paradoks koji necjepljeni ne shvačaju jer maksimalno umire 5% cjepljenih i to s kormobitetima a 20% i bez kormobideta...Pametnom dosta da cjepljenje ipak smanjuje smrtnost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare